Uniți prin Sport

INIȚIATIVĂ pentru Baia Mare

Uniți prin Sport

Provocarea

Nevoia persoanelor cu deficiențe de vedere de a desfășura activități sportive care să ducă la incluziune socială, dezvoltare personală și o stare de spirit mai bună. Showdown-ul înseamnă sănătate și o cale mai ușoară de integrare socială pentru nevăzători cu semenii lor valizi, crearea de relații și deschiderea către nou printr-un sport care se face remarcat prin dinamism. Acest proiect își dorește să creeze oportunități și pentru copiii care deja și-au manifestat interesul de a practica acest sport la nivel de performanță, mai ales începând cu anul 2024, când va deveni sport paralimpic.

Cine?

Asociația Totul va fi Bine

Pentru cine?

Elevii din cadrul Liceului Special Pentru Deficienți de Vedere Buzău

Când?

februarie- iulie 2022

De ce?

Showdown-ul este un sport nou, echivalentul pentru nevăzători al tenisului de masă clasic, pentru care la nivel național nu există infrastructură necesară. Datorită nevoilor speciale pe care le implică practicarea Showdown de către nevăzători, costurile aferente echipamentelor și amenajării unui spațiu dedicat, sunt destul de mari și reprezintă un obstacol. Schimbarea pe care o așteptăm prin implementarea acestui proiect este acceptarea și includerea comunității de nevăzători în acțiuni sportive dedicate lor și, în general, sensibilizarea societății cu privire la nevoile persoanelor cu deficiențe de vedere.

Cum?

Prin acest proiect ne propunem achiziționarea echipamentelor necesare care să asigure condițiile de practicare și dezvoltare a activităților sportive, respectiv a unui sport nou la nivel național dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere. De asemenea, vom organiza antrenamente, evenimente, competiții, ateliere de prezentare și promovare a sportului Showdown.

Împreună cu?

Asociația Club Sportiv Paralimpic Buzău, Liceul Special Pentru Deficienţi de Vedere Buzău, Asociația Nevăzătorilor din România

deficiențe de vedere

showdown

sport paralimpic

incluziune

socializare

curaj

toti pentru unul

Inițiativa în cifre

Suma

53 330 de lei

Beneficiari

20

Membri echipă

3

APLICĂ