Orădenii au redescoperit Parcul Libertății în 2020, moment în care, prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, am reușit să îl revitalizăm și oferim din nou comunității. Vrem să le oferim în continuare Un parc pentru cOMunitate, care să fie un spațiu educațional în care să își petreacă timpul liber în familie, cu prietenii sau singuri, în care vârsta sau contextul social devin irelevante, în timp ce învățarea contribuie la dezvoltarea unei comunități.
Fundația Comunitară Oradea
Comunității orădene
Ianuarie-noiembrie 2024
Din ultimele proiecte de revitalizare a spațiilor verzi și de promovare a acestora am identificat nevoia de dezvoltare a orădenilor. Curiozitatea de deprinde noi abilități și dorința de a petrece timp în aer liber ne-au condus spre dezvoltarea acestui proiect. În prezent, educația outdoor în diverse domenii se arată a fi o nevoie pe care ne angajăm să o adresăm în cadrul acestui proiect. Spațiul verde va fi utilizat la capacitatea lui maximă, asemeni unui spațiu protejat și promovat de comunitatea orădeană în urma educației de care beneficiarii au parte în acest Parc ce va continua să fie un mediu în care educația, socializarea și bunele practici sunt promovate.
Ateliere gratuite de birdwatching pentru familii, dans, artă, educație ecologică sau rutieră, tobe africane. Organizarea unui concurs de proiecte pentru reamenajarea filigoriei cu ajutorul studenților de la arhitectură din Oradea și construcția propriu-zisă a acesteia.
Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură Reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România - Filiala Teritorială Bihor Primăria Municipiului Oradea Voluntarii Fundației Comunitare Oradea
47.330 lei
530 (copii, tineri, adulți, seniori orădeni, studenți la arhitectură)
58