Spațiul – ultima frontieră

INIȚIATIVĂ pentru Vaslui

Spațiul - ultima frontieră

Provocarea

Înființarea în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Vaslui a unui club de robotică și astronomie. Acesta va găzdui activitățile din cadrul disciplinei opționale pentru elevii din ciclul primar Spațiul – ultima frontieră, activități de observare a spațiului, construire și programare roboți, activități experimentale din cadrul disciplinelor: Fizică, Chimie, Educație tehnologică, precum și activități de pregătire a participării la competiții de profil, pentru elevii din ciclul gimnazial.

Cine?

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui. Organizație gazdă: Asociația Hyperion

Pentru cine?

Elevii din ciclul primar și gimnazial de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui.

Când?

Septembrie 2020 – Martie 2021

De ce?

În școlile din municipiul Vaslui nu se mai discută și nu se mai face știință și tehnică la modul în care să trezească interesul copiilor pentru aceste domenii. Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Vaslui dețin în mică măsură competențe specifice disciplinelor STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Aceasta este una dintre cauzele faptului că elevii din ciclul gimnazial și cel liceal nu obțin rezultate academice bune și nu doresc să se orienteze profesional către unul dintre domeniile disciplinelor STEM. Sub 20% dintre elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” se orientează profesional către domenii tehnice și, mai puțin de o treime dintre aceștia, ajung să fie activi profesional în municipiul Vaslui.

Cum?

Organizare și amenajare spațiului în care va funcționa clubul; Achiziția materialelor și resurselor didactice necesare activității clubului; Organizarea sesiunilor de formare pentru începători în domeniile robotică și astronomie (pentru cel puțin 10 cadre didactice) și de sesiuni de lucru pentru elaborarea programei disciplinei opțional: „Spațiul – ultima frontieră”; Organizarea activităților de lucru cu elevii în club; Dezvoltarea parteneriatelor cu instituții și asociații de profil pentru preluarea unor exemple de bune practici (secția de astronomie a Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Astroclubul „Perseus” Bârlad, Asociația astronomică „Sirius” Bârlad, Centrul Județean de Excelență Vaslui).

Împreună cu?

Cadre didactice, părinți, instituții și ONG-uri de educație

#inițiativă

#colaborare

#inovare

#științe

#astronomie

#STEM

#robotică

Inițiativa în cifre

Suma

45.000 Lei

Beneficiari

685 de elevi ai Școlii Gimnaziale „M. Eminescu; 100 de elevi/an școlar de la alte școli din municipiul Vaslui; 10 cadre didactice

Membri echipă

5

Inițiativă sprijinită la Vaslui prin Fundația Comunitară Iași

APLICĂ