Școala Pământului

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

Școala Pământului

Provocarea

Stimularea învățării în afara sălilor de curs prin crearea de experiențe de învățare memorabile, pentru a da sens lumii care ne înconjoară și crearea de punți între emoții și cunoștiințe. Să diminuăm acest nature deficit disorder de care suferă elevii. Transferul și crearea unor corelații între cunoștințele dobândite în afara școlii și cele dobândite înăuntrul clasei.

Cine?

Asociația Culturală Museion

Pentru cine?

125 de copii cu vârste cuprinse între 6-11 ani Părinți, cadre didactice

Când?

1 septembrie 2020 - 15 martie 2021

De ce?

Copiii din ziua de astăzi trăiesc o copilărie diferită de cea a părinților lor. Timpul petrecut în natură sau în aer liber este extrem de puțin, uneori aproape inexistent. Leaderii educaționali internaționali au introdus deja de câteva zeci de ani conceptul de "educație din natură" folosind parcurile și pădurile ca săli de clasă (țări precum Finlanda, Germania, Slovenia, UK sau SUA). În România acest tip de educație este în stadiul extrem de incipient, în multe zone ale țării fiind chiar inexistent. Brașovul fiind înconjurat de munți și păduri are un avantaj puternic în promovarea unor noi forme de învățare în inima României.

Cum?

Experimente, cursuri și ateliere interdisciplinare cu implicarea specialiștilor în chimie, biologie și fizică. Principale tematici cursuri: muzică-biologie, engleză-biologie, silvoterapie, bandă desenată, fizică, istorie-biologie, lucrări de artă create de copii etc.

Împreună cu?

Copii, învățători, specialiști din diferite domenii (cercetător, geolog, muzeolog etc.) Parteneri: Asociația Ucenicul Astronom, Asociația Carpaterra, Centru de educație alternativă Miezou, Fundația Conservation Carpathia, ProPark - Fundația pentru Arii Protejate, Muzeul de Științe Brașov, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, ISJ Brașov, RPLP Kronstadt, Mozaik Education Ungaria, Școala Gimnazială 31

Interdisciplinaritate

Educație în natură

Invățare prin experiență

Parteneriate

Nature defict disorder

Outdoor

Inițiativa în cifre

Suma

19.990 Lei

Beneficiari

125 de copii cu vârste cuprinse între 6-11 ani, părinți, cadre didactice

Membri echipă

11 specialiști din diferite domenii

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ