Science Hub

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

Science Hub

Provocarea

Producerea, prin parteneriate elevi - profesori, a unor materiale educaționale interdisciplinare digitale și media ca alternative la modalitatea clasică de predare.

Cine?

Asociația District Hub

Pentru cine?

15 elevi din ciclul gimnazial, 15 elevi din ciclul liceal, 5 profesori

Când?

1 septembrie 2020 - 15 martie 2021

De ce?

Predarea disciplinelor științifice și a disciplinelor socio-umane este deficitară prin accentul pus pe memorare, reproducere și prin absența unor activități care să încurajeze problematizarea, raționarea și aplicabilitatea practică. Mai mult, separarea disciplinelor și lipsa unei abordări integrate în predarea conceptelor de bază din disciplinele științifice și cele socio-umane nu generează o cultură științifică solidă și spirit critic dincolo de orele de curs.

Cum?

Cu ajutorul grupurilor formate din câte 5 elevi vor fi alese temele pentru realizarea materialelor educaționale cu respectarea interdisciplinarității, temele trebuie să vizeze cel puțin patru discipline dintre fizică, biologie, chimie, matematică, informatică, discipline socio-umane. Ateliere de lucru pentru dezvoltarea materialelor digitale și de media pe tema aleasă.

Împreună cu?

15 elevi din ciclul gimnazial, 15 elevi din ciclul liceal, 5 profesori informaticieni, specialiști evaluarea educațională, profesori

educație digitală

interdisciplinaritate

open source

video

învățământ alternativ

plantare

City-Challenge

Inițiativa în cifre

Suma

17.067 Lei

Beneficiari

15 elevi din ciclul gimnazial, 15 elevi din ciclul liceal, 5 profesori, respectiv peste 1000 de elevi care vor utiliza materialele realizate

Membri echipă

informaticieni, specialiști evaluarea educațională, profesori

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ