Șansa la învățare

INIȚIATIVĂ pentru Miercurea Ciuc

Șansa la învățare

Provocarea

Grupul de țintă sunt copiii romi a căror casă a ars în incendiul din cartierul Sumuleu Ciuc. De la începutul lui 2021 beneficiarii sunt implicați în antrenamente de alergare de trei ori pe săptămână și activități educaționale extracurriculare (concerte, concursuri, vizite la muzeu etc). Proiectul va completa programul de dezvoltare personală cu ore de robotica. Cursurile vor dezvolta gândirea copiilor și va facilita dobândirea de competențe actuale STEAM. În plus inițiativa va avea un ecou pozitiv în comunitate.

Cine?

Asociația Right, Miercurea Ciuc

Pentru cine?

Grupe de copii de diferite vârste din cartierul Șumuleu 33.

Când?

1 Decembrie - 31 Aprilie

De ce?

Rezolvarea problemelor cu ajutorul roboților e distractivă și educativă. Copiii lucrează la o problemă de matematică sau de logică în timp ce se joacă. Roboții Bee-Bot sunt adecvați pentru predarea programării. Roboți dispun și de funcția de înregistrare, ceea ce face accesibilă folosirea acestora și de către copiii cu nevoi auditive sau vizuale speciale. De asemenea în program vor putea participa părinții copiilor. Acestora li se vor ține prezentări atractive pentru a deveni niște suporteri ai activităților STEAM.

Cum?

Vom realiza programul cu ajutorul profesorilor care au terminat cursul de robotică. Se vor ține săptămânal trei cursuri pentru trei categorii de vârstă: copii între 8-10 ani, copii între 10-12 ani și copii între 12-14 ani.

Împreună cu?

Profesori și părinți

Inovație

Dezvoltare

Cunoștințe

Sansă

Abilități

Viitor

Aptitudini

Inițiativa în cifre

Suma

37 940 lei

Beneficiari

48 de copii, peste 100 de părinți

Membri echipă

6

Inițiativă sprijinită local prin Fundația Comunitară Mureș

APLICĂ