Prin acest proiect ne propunem:
Să promovăm jocurile de societate către părinți și profesori, ca resursă educațională prin care se cultivă valori precum: onestitate, prietenie, recunoștință, respect, toleranță, protejarea mediului, responsabilitate.
Să creăm o comunitate activă și variată de jucători în Râșnov: să le oferim copiilor și tinerilor o alternativă la telefoane pentru petrecerea timpului liber împreună cu prietenii sau familia.
Grupul de inițiativă Looona
Proiectul se adresează comunității din Râșnov și împrejurimi. Activitățile sunt destinate copiilor de peste 10 ani, capabili să înțeleagă regulamente de jocuri ceva mai complicate și familiilor cu copii. Credem în implicarea unui public larg, inclusiv adulți (părinți și profesori, bibliotecari) și alți copii și adolescenți.
Septembrie 2022 - Martie 2023
Am constatat că nu există o ofertă educațională alternativă de acest tip în comunitate. Acest proiect ar putea deschide apetitul spre învățare și împărtășirea cunoștințelor acumulate în timpul sesiunilor de joc, spre dorința de a cunoaște și dezvolta relații cu alți oameni cu pasiuni comune și spre manufacturarea unor obiecte ce vor aduce valoare intrinseca în familiile copiilor implicați în proiect.
Întâlniri săptămânale de club pentru 20 de copii în care se vor juca jocuri de societate, vor afla mai multe despre mediu, vor concepe și meșteri propriul joc de la zero pe o tema legată de mediu. Două întâlniri de joacă deschise familiilor din comunitate. Întâlniri de prezentare a jocului nou creat, în școli. Crearea unor biblioteci de jocuri în cele trei școli, Biblioteca Orășenească și Centrul Schubz din Râșnov.
Specialiști în domeniul jocurilor de societate, specialiști în domeniul prelucrării lemnului, specialiști în știința mediului, voluntari, profesori, bibliotecari, elevi, Centrul Schubz din Râșnov.
31270 lei
180
8 din care 5 voluntari