Proiectul are ca obiectiv principal identificarea elementelor de floră şi faună de pe Insula Cotul Mic şi realizarea de materiale informative care să promoveze biodiversitatea zonei în rândul lugojenilor şi nu numai, alături de activităţi educaţionale participative de protecţie a mediului.
Grupul de iniţiativă „Punem insula pe hartă”
Participanții la evenimentele (elevi, copii, tineri adolescenți) lugojeni și vizitatori.
Februarie – Iulie 2022
Suntem conştienţi de valoarea acestui cadru natural izolat, care se află în mijlocul orașului şi de capacitatea sa de a deveni un simbol al oraşului care să aducă oamenii împreună în acţiuni educaţionale, de recreere şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii.
Principalele activităţi: * maparea Insulei Cotu Mic, identificarea arborilor, arbuștilor și plantelor de pe insulă; * realizarea unei hărți a insulei și montarea de panouri informative pentru diferite specii identificate; * realizarea unor materiale video educative de prezentare a biodiversității de pe insulă; * desfăşurarea a două lecții non-formale în cadrul cărora vor fi prezentate datele cu referire la speciile identificate pe insulă, precum și date generale despre biodiversitate, calitatea aerului, a solului, a apei; * organizarea unui concurs de orientare în spațiu.
Administrare Patrimoniu Lugoj Primăria Municipiului Lugoj Asociația Alternativei Sportive Asociația Verde de Banat Cetățeni din Cartierul Cotu Mic și Spl. 1 Dec. (Lugoj)
30.000 RON
300+
30