„Looking inward to look forward” este proiectul prin care tinerii implicați își vor face introspecția pentru a se cunoaște pe sine și a-și spune povestea vieții proprii într-un mod artistic, ca lecție de viață pentru alte generații. 20 de elevi vor pregăti și realiza un teatru de animație pentru copii de categoria 6-10 ani, trecând printr-un program bazat pe tehnici de teatru de drama pentru dezvoltare personală și creșterea inteligenței emoționale. Discuțiile de aici vor genera un text din viața lor reală, ce va constitui baza scenariului pentru teatrul de animație, ca lecție de viață pentru micii spectatori. Ulterior, adolescenții inițiați și în tehnicile teatrului de animație, vor construi personajele de poveste pe care le vor interpreta cu propria voce și mișcarea corpului adecvate personajului jucat. Decorul și recuzita vor fi și ele creația lor proprie.
Asociația ”Karpen 2010” Bacău Coordonator proiect – Daniela Andronic
Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 150 de elevi Colegiului Karpen care vor deveni actori păpușari într-o piesă de teatru de animație bazată pe propriile lor experiențe de viață, dar și peste 400 de copii spectatori.
August-Decembrie 2021
Proiectul „Looking inward to look forward” – teatru de animație se implementează după o lungă perioadă de pandemie, de izolare socială și realitate virtuală și îi va ajuta pe elevii implicați să facă mai ușoară tranziția spre normalitatea vieții sociale, școlare, comunitare cu ajutorul teatrului, care va fi ca un ”pansament” peste rănile sufletești și psihice pe care unii le-au simțit în perioada de criză sanitară, ce le-a inhibat și alterat emoțiile sănătoase. Teatrul le va diminua conflictele interioare, se vor elibera de pasiuni, de tensiuni emoționale, acel catharsis purificator de emoții și îi va ajuta să scape de fobiile, temerile și complexele lor, iar unora să le alunge intenția de abandon școlar.
Proiectul propune beneficiarilor direcți cursuri de dezvoltare personală, de inițiere în teatru de animație, crearea de la A la Z a unui spectacol de teatru de animație în care elevii își joacă propriile experiențe de viață. Adiacent acestor activități principale se va produce și un teatru radiofonic și unul vizual ce vor fi înregistrate pe suport DVD, confectionare de brelocuri cu personajele din teatrul de animație, se vor tipări carticele cu piesa de teatru de animație, se va realiza un sistem de iluminat scena și un sistem audio-video.
Partenerii de onoare ai proiectului vor fi: trainerul de dezvoltare personală - Alexandru Ștefan Mazăre și profesionista regizoare, scenaristă, actriță de teatru de animație – Mihaela Murafa. Echipa de lucru este formată din specialiști în comunicare, în tehnică de sunet, lumini, filmări video, contabili, IT-iști, profesori dedicați și adepți ai educației non-formale cu o bogată experiență pedagogică, psihologi, manageri de proiecte.
36.000 lei
Minim 650 de copii
17 cadre didactice