Parc de Street Workout pentru Bacău

INIȚIATIVĂ pentru Bacău

Parc de Street Workout pentru Bacău

Provocarea

GIVES își propune amenajarea unui parc de street workout/calisthenics de apx. 180 mp. în cel mai mare și mai frecventat parc din Bacău, Parcul Cancicov.
Obiectivul general al proiectului este de a pune bazele unei comunități active, inclusive și educate în ceea ce privește un stil de viață sănătos. Amenajarea parcului de street-workout încurajează mișcarea, socializarea și petrecerea timpului liber într-un mod constructiv și responsabil.
De asemenea, prin acest proiect ne dorim să punem Bacăul pe harta parcurilor de calisthenics din România, până la momentul actual neexistând un astfel de spațiu pentru practicarea sportului în aer liber în oraș.

Cine?

Numele grupului de inițiativă este GIVES – Grupul de inițiativă pentru o Viață Educată și Sănătoasă

Pentru cine?

Persoanele active din oraș, indiferent de vârstă

Când?

Perioada de implementare a proiectului este Iulie-Decembrie 2021

De ce?

Principala problemă identificată în Municipiul Bacău este faptul că tinerii nu au suficiente facilități pentru practicarea sporturilor în aer liber, în mod gratuit.
Astfel, GIVES își propune să aducă o schimbare în acest sens prin amenajarea unui parc echipat special pentru practicarea street workout-ului. Prin proiectul propus vor fi promovate activitățile fizice în aer liber și a petrecerii timpului liber într-un mod sănătos, dar și formarea unei comunități care are la bază pasiunea pentru sport.

Cum?

Înființarea unei asociații de către membrii grupului de inițiativă, managementul proiectului,organizarea de acțiuni de educare a publicului țintă, și comunicarea și promovarea proiectului.

Împreună cu?

Partenerii principali ai proiectului sunt:
- Primăria Municipiului Bacău
- Centrul de sănătate fizică RAW THERAPY S.R.L. Bacău

sănătate

sport

comunitate

tineri

educație

mediu

stil de viață

Inițiativa în cifre

Suma

69.916 lei

Beneficiari

50 000 de tineri din Bacău

Membri echipă

10 specialiști în kinetoterapie și fitness și management de proiect

Inițiativă sprijinită în Bacău prin Fundația Comunitară Bacău

APLICĂ