Risipa alimentară reprezintă pierderea sau aruncarea alimentelor produse pentru uz uman, de la locul de producție până în farfuria noastră. A devenit o problemă majoră globală de aceea este nevoie de o implicare activă prin educație. Estimările actuale indică faptul că, la nivel mondial, în jur de o treime din alimentele produse pentru consumul uman sunt irosite sau pierdute. Acest lucru provine dintr-o multitudine de cauze, iar impactul nostru aici și acum se poate reduce la dorința de a schimba mentalitatea copilului și a familiei în consumul din gospodărie.
Grupul de inițiativă Arcadienii
120 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani
1 septembrie 2020 - 15 martie 2021
Informarea, educarea copiilor și conștientizarea risipei de alimente în vederea adoptării unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător și, eventual, schimbarea unor mentalități eronate legate de utilizarea neglijentă a alimentelor.
Materiale video, sesiuni interactive, eveniment culinar, cursuri online cu teorie aplicată prin ateliere de creație culinară pe diferite teme: risipa alimentară și tehnologia, cum utilizăm resturile alimentare, creație în bucătărie, povești de bucătărie, rolul compostului etc. Strângerea de mărturii, eseuri, video-uri, expoziție foto.
120 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani și părinții acestora pedagogi, specialist în managementul deșeurilor, asistent social specializat în politici sociale, voluntari
16.700 Lei
120 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani și familiile acestora
pedagogi, specialist în managementul deșeurilor, asistent social specializat în politici sociale, voluntari