Noi mâncarea nu o risipim, ci o preţuim

INIȚIATIVĂ pentru Râmnicu Vâlcea

Noi mâncarea nu o risipim, ci o preţuim

Provocarea

Reducerea risipei alimentare prin aplicarea chestionarelor de preferinţe alimentar, analiza şi îmbunătăţirea meniului, organizarea unor ateliere de gătit pornind de la corn, lapte, biscuiţi, mere. În plus proiectul își propune amplasarea unor coşuri de compostare în sălile de mese şi la firma de catering.

Cine?

ASOCIAŢIA SĂNĂTATEA SE ÎNVAŢĂ

Pentru cine?

600 de copii, peste 1000 părinţi, 40 cadre didactice

Când?

Septembrie 2022 – Aprilie 2023

De ce?

Azi trăim înconjurați de o multitudine de oferte, şi nu ne gândim la câtă mâncare ajunge la gunoi. Provocarile actuale ne impun să căutăm să reducem risipa, în familie, dar mai ales în şcoli şi grădiniţe, unde de multe ori (cu precădere în mediul urban), cornul şi laptele ajung la coşul de gunoi.

Cum?

Atelier cu reţete din corn, lapte, mere, biscuiţi;
Atelier de conservare a legumelor și fructelor prin sterilizare, sarare, uscare/deshidratare
Borşura "Sfaturi practice anti-risipa alimentară"
Broșura "Retete din alimente risipite"
Amplasarea de coşuri de compostare în sălile de mese
Plantarea de arbuşti fructiferi în curtea şcolii
Campania "Chef anti-risipa alimentară"

Împreună cu?

educatori, învăţători, profesori, dietetician, asistent medical şcolar, bucătari, elevi, preșcolari, părinţi și membrii ai comunităţii implicaţi în reciclarea şi compostarea deşeurilor

Risipă

Aliment

Dulciuri

Fructe

Compostabil

Soluţii

Colaborare

Inițiativa în cifre

Suma

33.916 lei

Beneficiari

600

Membri echipă

-

Inițiativă sprijinită local prin Fundația Comunitară Vâlcea

APLICĂ