Reducerea risipei alimentare prin aplicarea chestionarelor de preferinţe alimentar, analiza şi îmbunătăţirea meniului, organizarea unor ateliere de gătit pornind de la corn, lapte, biscuiţi, mere. În plus proiectul își propune amplasarea unor coşuri de compostare în sălile de mese şi la firma de catering.
ASOCIAŢIA SĂNĂTATEA SE ÎNVAŢĂ
600 de copii, peste 1000 părinţi, 40 cadre didactice
Septembrie 2022 – Aprilie 2023
Azi trăim înconjurați de o multitudine de oferte, şi nu ne gândim la câtă mâncare ajunge la gunoi. Provocarile actuale ne impun să căutăm să reducem risipa, în familie, dar mai ales în şcoli şi grădiniţe, unde de multe ori (cu precădere în mediul urban), cornul şi laptele ajung la coşul de gunoi.
Atelier cu reţete din corn, lapte, mere, biscuiţi;
Atelier de conservare a legumelor și fructelor prin sterilizare, sarare, uscare/deshidratare
Borşura "Sfaturi practice anti-risipa alimentară"
Broșura "Retete din alimente risipite"
Amplasarea de coşuri de compostare în sălile de mese
Plantarea de arbuşti fructiferi în curtea şcolii
Campania "Chef anti-risipa alimentară"
educatori, învăţători, profesori, dietetician, asistent medical şcolar, bucătari, elevi, preșcolari, părinţi și membrii ai comunităţii implicaţi în reciclarea şi compostarea deşeurilor
33.916 lei
600
-