NOI în TRAIAN

INIȚIATIVĂ pentru Timișoara

NOI în TRAIAN

Provocarea

Revitalizarea spațiului urban Piața Traian printr-o intervenție tactică cu elemente modulare, activități educative și de animare socio-culturală.

Cine?

NOI în TRAIAN (Teatrul Basca, Cetățean de Traian, Mădălina Mahu)

Pentru cine?

Cetățenii cartierului care vor participa la spectacolul de teatru, la atelierele de design participativ și la procesul consultativ.

Când?

Septembrie - Noiembrie 2021

De ce?

Piața Traian este momentan destul de neprimitoare atât pentru turişti, localnici, copii şi trecători. Are nevoie de o astfel de intervenție pentru a revitaliza zona și a o face mai primitoare, conformă cu nevoile reale ale comunității. Ne motivează faptul că lucrăm și/sau locuim în acest cartier, și vrem să integrăm viziunea copiilor și a vecinilor noștri în spațiul public. Vrem să identificăm potențialul cu privire la organizarea de evenimente artistice și culturale. Ne propunem, totodată, să deschidem un dialog cu autorităţile şi Primăria Timişoara despre viitorul Pieţei Traian.

Cum?

Teatrul Basca va juca un spectacol de teatru. Vom construi participative un mobilier urban modular, format din piese ușoare care pot fi asamblate în multiple combinații. Antropologul din echipă va iniţia un proces consultativ în care va implica comunitatea cartierului și participanții la eveniment La finalul proiectului vom invita autoritățile locale la o masă rotundă pentru a dezbate viitorul Pieței Traian.

Împreună cu?

Asociația Ceva de Spus, Asociația Impact Shakespeare.

Piața Traian

Comunitate

Participare

Revitalizare

Spațiu comun

NOI

Dezbatere

Inițiativa în cifre

Suma

21.300 RON

Beneficiari

400

Membri echipă

30

Inițiativă sprijinită în Timişoara prin Fundația Comunitară Timişoara

APLICĂ