MOBILITAR – Laborator Comunitar de Mobilitate

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

MOBILITAR - Laborator Comunitar de Mobilitate

Provocarea

Îmbunătățirea accesibilității şi siguranței sensurilor giratorii din Brașov prin dezvoltarea unui prototip configurat pentru toate categoriile de utilizatori. Educarea comportamentelor de utilizare a soluțiilor de mobilitate de către cetățeni, prin dezvoltarea prototipului sistemului de design al serviciilor publice de tranzit.

Cine?

Grupul de inițiativă Brașov Design Center

Pentru cine?

350 de persoane din diferite categorii de vârstă și utilizatori de soluții de mobilitate urbană

Când?

1 septembrie 2020 - 15 martie 2021

De ce?

Relația dintre autoritățile publice și cetățeni este una reactivă, în care cei din urmă constată soluții implementate. Comunitatea are ocazii rare în care să-și exprime opiniile, din cauza numărului mic de consultări publice și a deficitului de comunicare. În Brașov au fost înființate foarte multe sensuri giratorii. Modelarea unor prototipuri de giratorii cu ajutorul cetățenilor, precum Sensul Giratoriu și Sistemul de Design, va duce la soluții centrate pe utilizator, iar ulterior, la creșterea afinității cetățenilor față de serviciile și soluțiile de mobilitate.

Cum?

Ateliere de mobilitate bazate pe design thinking și consultarea cetățenilor. Implicarea industriilor creative locale în proiecte de utilitate publică printr-un proces activ de participare cetățenească. Focus pe dezvoltarea sustenabilă a mobilității într-o platformă civică accesibilă cu accent pe educarea de comportamente. Gândirea unui format de sens-giratoriu prin co-design.

Împreună cu?

350 de persoane cu vârste cuprinse între 10-80+ ani - elevi/studenţi; pensionari; șoferi (autovehicul personal, taxi, autobuz etc); utilizatori de biciclete/ trotinete; persoane cu dizabilităţi; părinţi cu copii 0-3 ani; locatari; comercianţi; turişti. reprezentanți ai sectorului privat. business designer, account manager, creative manager

Mobilitate urbană

Sustenabilitate

Eficientizare

Sens giratoriu

Design urban

Design thinking

User generated solutions

Inițiativa în cifre

Suma

20.000 Lei

Beneficiari

350 de persoane, pe termen lung comunitatea Brașoveană

Membri echipă

business designer, account manager, creative manager

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ