Magia Corpului Uman

INIȚIATIVĂ pentru Turda

Magia Corpului Uman

Provocarea

Lipsa de înțelegere asupra corpului uman și asupra legilor naturale care au impact direct asupra vieții umane conduc către decizii neinformate care pot afecta aprig viața individului. Problema este, însă, că multe dintre obiceiurile cotidiene precum grestiunea propriei sănătăți, dependența de droguri, viața sexuală și deciziile de consum și acțiune asupra mediului înconjurător se formează încă de la vârste fragede. Provocarea noastră este de a le da tuturor turdenilor șansa la o viață mai bună, prin înțelegerea propriului corp și de a combate miturile care adâncesc pandemia, a lupta pentru prevenția bolilor cu transmitere sexuală, cu graviditatea infantilă și cu consumul de droguri și a face oamenii să se îndrăgostească de mediu!

Cine?

Asociația Club Științific Turda

Pentru cine?

Tineri, elevi, copii din medii defavorizate, reprezentanți ai comunității

Când?

Ianuarie - Mai 2022

De ce?

Vrem să intervenim multistratificat social în comunitate, pentru a forma tinerilor și nu numai, o viziune corectă din punct de vedere biologic asupra propriului corp, pentru a putea lua decizii fundamentate științific, începând chiar cu adolescența. Dorim să ne adresăm celui mai important factor în calitatea vieților beneficiarilor noștri: sănătatea.

Cum?

Vom fi implicați în activități precum: * Conferință: Abordarea Interactivă a Educației Sanitare, având în vedere combaterea problemelor majore precum graviditatea infantilă, conspirațiile, consumul de droguri, etc. * Serie de emisiuni: Doza de sănătate, care vor aborda practic materia școlară, cu accent pe înțelegerea noțiunilor fundamentale de biologie aplicate în sănătatea umană. * Cursuri realizate cu o tehnologie modernă și jocuri interactive. * Standul de Sănătate, dotat cu aparatură de specialitate, la dispoziția publicului.

Împreună cu?

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Colegiul Tehnic Turda Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Școala Profesională Specială SAMUS Cluj-Napoca Instituțiile partenere vor acorda suport logistic și vor disemina informații în rândul elevilor pentru a le încuraja participarea, și vor susține demersurile de comunicare ale proiectului.

edutainment

salvăm vieți prin educație

sănătate

corpul uman

creșterea calității vieții

comunitate

obiceiuri sănătoase

Inițiativa în cifre

Suma

42,250 RON

Beneficiari

Peste 250 de tineri participanți la cursuri

Membri echipă

4 cadre didactice și 15 voluntari

APLICĂ