Lumea de sub navă

INIȚIATIVĂ pentru Constanța

Lumea de sub navă

Provocarea

Proiectul răspunde unei necesități tot mai prezente în zilele noastre, în societatea noastră, aceea de a face EDUCAȚIE PENTRU MEDIU și de a dezvolta abilitățile de viață ale tinerilor, prin educație non-formală. Proiectul nostru se adresează învățământului de nișă, cel militar, cu cele trei structuri, liceal, postliceal, facultate: Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Cine?

Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Filiala Constanța

Pentru cine?

Elevii și studenții militari din Constanța

Când?

August – Decembrie 2021

De ce?

Ne propunem ieșirea tinerei generații din clasele instituțiilor de învățământ, prin intermediul unui program atractiv și antrenat de educație non-formală, cu efecte la nivelul dezvoltării personale. Din informațiile pe care le avem de la profesorii celor trei instituții de învățământ și în urma realizării proiectelor anterioare, a reieșit nevoia acestora de a beneficia de astfel de inițiative.

Cum?

- amenajare spațiu de lectura și socializare în aer liber din paleți, sub formă de băncuțe de exterior, înfrumusețate de flori/arbusti decorativi;
- amenajare mini-seră cu plante ce vor putea fi folosite pe parcursul anului la popota și plantarea de răsaduri de flori;
- plantarea a 100 puieți de glădiță, mojdrean și vișin turcesc, specii adaptate în solul dobrogean și recomandate de Romsilva.

Împreună cu?

Vom fi parteneri ai Forțelor Navale Române, Asociației ,,Camarazii”, Ligii Navale Române, Ligii Maiștrilor Militari de Marină, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și trei unități de învățământ militar din Constanta - Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

sustenabilitate

educație

viitor

exemplu

profesionalism

unitate

loialitate

Inițiativa în cifre

Suma

22.500 RON

Beneficiari

Trei instituții militare de învățământ

Membri echipă

10 persoane

Inițiativă sprijinită în Constanța prin Fundația Comunitară Galați

APLICĂ