Laboratorul de Știință și Artă

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

Laboratorul de Știință și Artă

Provocarea

Am observat că multe informații științifice de ultimă oră sunt trecute cu vederea în spațiul clasei. Ne propunem să aducem știința de ultimă generație în conștiința publică. Noutatea proiectului nostru stă atât în tehnologie, cât și în metoda de predare.

Cine?

Grupul de inițiativă ArtByte

Pentru cine?

Peste 1000 de elevi și studenți, iar prin intermediul online-ului, împărtășim resursele cu mult mai mulți oameni.

De ce?

Știința nu este în topul pasiunilor celor din jurul nostru din cauza felului în care este predată în școli. Majoritatea oamenilor au primele contacte cu știința pe băncile școlii, unde acesta este redusă la o simplă materie. Este nevoie de o prezentare practică a domeniilor de știință, precum și de familiarizarea copiilor cu treburi casnice cum ar fi bătutul cuielor, folosirea șurubelniței, a șublerului și polobocului etc.

Cum?

Întâlniri online cu diferiți specialiști, activități prezentate pe canalul de youtube al proiectului, sesiuni online și workshopuri despre electronică, fizică, robotică, matematică, dar și despre reciclare, culminând cu construirea unui pian electric și al unui braț robotic.

Împreună cu?

elevi, studenți în domeniile de inginerie electrică, inginerie medicală, inginerie IT, automatică și informatică aplicată, părinți, pedagogi

Știință pragmatică

Pian electric

Online science

Roboți

Experimente

Know-how

Open source

Inițiativa în cifre

Suma

10.529 Lei

Beneficiari

1000 de elevi și studenți

Membri echipă

10 studenți

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ