Mediul înconjurător se confruntă cu schimbări climatice semnificative, vizibile și accelerate, astfel că este nevoie de informare și educare în sfera protecției mediului. Atât la nivel local, cât și la nivel european și mondial, există o serie de politici de mediu ce își pot atinge obiectivele prin implicarea activă și responsabilizarea comunității. Orice mică schimbare în comunitate contribuie la un mediu mai sustenabil, fiind necesară dezvoltarea abilităților de protecție a mediului și respectul față de acesta.
Asociația April Hub
Întreaga comunitate craioveană
01 martie - 31 iulie 2022
Schimbarea stă în acțiunile pe care le facem zi de zi. Pentru a putea trăi într-un mediu sănătos este nevoie de informare și educare, astfel acțiunile noastre vor putea deveni benefice planetei. Prin reciclare selectivă și prin reducerea consumului de resurse putem face primii pași în crearea unui mediu sustenabil, un mediu în care este nevoie să avem abilități de grădinărit și să învățăm să cultivăm și să îngrijim plantele, grădinile comunitare fiind viitorul orașelor verzi.
Proiectul își propune următoarele activități: - crearea unei serii de patru vlog-uri informative și educative - susținerea a două ateliere de creație pe tema reciclării selective și a consumului responsabil de resurse - susținerea a două ateliere de grădinărit și întreținerea grădinii comunitare, dar și realizarea unui spectacol - susținerea a trei reprezentații ale spectacolului educativ în sfera protecției mediului
Instituții de învățământ, voluntari, profesori, studenți
41.996 lei
530 participanți, alături de 10.000 beneficiari online
4 membri în echipă și 10 voluntari