Laboratorul Creativ – Natura 2.0

INIȚIATIVĂ pentru Craiova

Laboratorul Creativ - Natura 2.0

Provocarea

Mediul înconjurător se confruntă cu schimbări climatice semnificative, vizibile și accelerate, astfel că este nevoie de informare și educare în sfera protecției mediului. Atât la nivel local, cât și la nivel european și mondial, există o serie de politici de mediu ce își pot atinge obiectivele prin implicarea activă și responsabilizarea comunității. Orice mică schimbare în comunitate contribuie la un mediu mai sustenabil, fiind necesară dezvoltarea abilităților de protecție a mediului și respectul față de acesta.

Cine?

Asociația April Hub

Pentru cine?

Întreaga comunitate craioveană

Când?

01 martie - 31 iulie 2022

De ce?

Schimbarea stă în acțiunile pe care le facem zi de zi. Pentru a putea trăi într-un mediu sănătos este nevoie de informare și educare, astfel acțiunile noastre vor putea deveni benefice planetei. Prin reciclare selectivă și prin reducerea consumului de resurse putem face primii pași în crearea unui mediu sustenabil, un mediu în care este nevoie să avem abilități de grădinărit și să învățăm să cultivăm și să îngrijim plantele, grădinile comunitare fiind viitorul orașelor verzi.

Cum?

Proiectul își propune următoarele activități: - crearea unei serii de patru vlog-uri informative și educative - susținerea a două ateliere de creație pe tema reciclării selective și a consumului responsabil de resurse - susținerea a două ateliere de grădinărit și întreținerea grădinii comunitare, dar și realizarea unui spectacol - susținerea a trei reprezentații ale spectacolului educativ în sfera protecției mediului

Împreună cu?

Instituții de învățământ, voluntari, profesori, studenți

grădinărit

teatru

comunitate

consum responsabil

educație pentru mediu

ateliere de creație

ateliere de videografie

Inițiativa în cifre

Suma

41.996 lei

Beneficiari

530 participanți, alături de 10.000 beneficiari online

Membri echipă

4 membri în echipă și 10 voluntari

APLICĂ