Joaca este pentru toți

INIȚIATIVĂ pentru Baia Mare

Joaca este pentru toți

Provocarea

Prin acest proiect ne dorim să deschidem poarta dezvoltării și incluziunii sociale pentru persoanele cu dizabilități prin crearea primului spațiul public de joacă și fitness adecvat nevoilor lor.

Cine?

Asociația Rotaract Club Baia Mare

Pentru cine?

copii și tineri, adulți și seniori deopotrivă

Când?

Mai – Decembrie 2021

De ce?

Pentru că joaca este pentru toți, iar persoanele cu dizabilități au nevoie, la fel ca orice persoană, de un loc de joacă adaptat lor, de un loc unde să simtă bucurie și un strop de alinare. Un loc în care să ia o pauză de la greutățile zilnice și să se simtă incluși, acceptați, VĂZUȚI! Incluziunea începe cu fiecare dintre noi. Un leagăn adaptat pentru scaun cu rotile, o rampă, un coș de baschet pot fi elemente ale unei copilării fericite. Ea este transformatoare, dă curs vieții de adult, este impregnată în ochii, mâinile, sufletele fiecăruia dintre noi. Mai mult decât atât, aceste echipamente dedicate jocului, facilitează dezvoltarea acestor persoane, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Utilitatea acestui spațiu are astfel două componente: de joacă și de recuperare și va fi destinat tuturor persoanelor cu dizabilități (locomotorii, psihomotorii și neurologice).

Cum?

Dezvoltarea gradului de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități prin integrarea spațiului de joacă în cadrul unui parc public; Facilitatea cooperării ONG-urilor din comunitatea băimăreană care au în grijă persoane cu dizabilități; Inițierea unei competiții de desene cu tema “Noi toți împreună” derulată în cadrul grădinițelor care să aibă componentă educativă, de înțelegere a problemei, de acceptare și de incluziune socială; Crearea cadrului necesar dezvoltării motricității, musculaturii, elasticității articulațiilor, a spiritul de concentrare și atenție a persoanelor cu dizabilități.

Împreună cu?

Lucrători de tineret, voluntari, personal al Muzeului de Artă, pictori și critici de artă amatori și profesioniști

activități recreaționale

parteneriat public-privat

viață sănătoasă

incluziune

joacă în aer liber

sport recuperativ

comunitate

Inițiativa în cifre

Suma

172.200 lei

Beneficiari

Persoanele cu dizabilități din Baia Mare și familiile lor

Membri echipă

6

Un proiect realizat la Baia Mare împreună cu Fundația Comunitară Oradea.

APLICĂ