IoseFIM – Aducem Comunitățile din Iosefin Împreună

INIȚIATIVĂ pentru Timișoara

IoseFIM – Aducem Comunitățile din Iosefin Împreună

Provocarea

Proiectul nostru își propune dinamizarea socio-culturală a cartierului Iosefin și reconectarea locuitorilor acestuia prin diverse activități realizate în comun. Dorim ca parcul multifuncțional din apropierea fostei platforme Solventul să devină un punct de întâlnire și cunoaștere a celuilalt, având în vedere că Iosefinul are o îndelungată tradiție multiculturală, fiind locuit de etnici români, germani, maghiari, și mai recent romi sau imigranți/refugiați din țări non-UE.

Cine?

Asociatia LOGS - Grup de Inițiative Sociale

Pentru cine?

Grupul extins al beneficiarilor vizează oricare locuitor al oraşului care își dorește să afle mai mult despre Timișoara și care vrea să aibă parte de experiența unei comunități dinamice.

Când?

15 iulie – 15 decembrie 2021

De ce?

Proiectul utilizează oboseala generată de pandemie ca un factor motivațional de a ieși din spațiul de siguranță individual prin promovarea unor activități comunitare de storytelling, ateliere de artă și interacțiune interculturală. În contextul fenomenului migrației în Timișoara, există o tensiune între spiritul generos al Timișoarei și reacții de extremism apărute în ultima perioadă. Timișoara este a tuturor, iar proiectul dorește să aducă oameni din diferite culturi mai aproape, într-un cartier din Timișoara renumit pentru multiculturalitate.

Cum?

Vom realiza o intervenție în spațiul ales pentru întâlniri, șase șezători urbane cu diverse tematici de interes pentru comunitatea din cartierul Iosefin, o expoziție foto care să ilustreze momente cheie din timpul întâlnirilor și realizarea unei metodologii de lucru care să poată duce la replicarea iniţiativei urbane și în alte cartiere sau orașe din Romania.

Împreună cu?

Vom coalbora în principal cu cetățenii din cartierul Iosefin, voluntari, specialiști în mediere interculturală şi intervenţii urbane şi autorități locale.

abordare intergenerațională

interculturalitate

comunitate

contact

schimb

participare

sezători urbane

Inițiativa în cifre

Suma

48.000 RON

Beneficiari

+90

Membri echipă

2 + 20 de voluntari

Inițiativă sprijinită în Timişoara prin Fundația Comunitară Timişoara

APLICĂ