În Ograda lui Creangă

INIȚIATIVĂ pentru Suceava

În Ograda lui Creangă

Provocarea

Obiectivul general al proiectului este asigurarea de șanse egale copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar – copii cu CES, cu probleme de adaptare/readaptare, copii proveniți din medii defavorizate (familii monoparentale, cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate).

Cine?

Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava

Pentru cine?

200 de elevi ai școlii noastre, 25 de didactice implicate în proiect, comunitatea locală

Când?

Anul școlar 2022-2023

De ce?

Experiențele si provocarile fiecărui deceniu se testează și învață, facand. Avem prea puțină experiență în a lucra cu copiii aflați în situație de risc, fie că este vorba de cei cu probleme medicale, de cei din familii nevoiașe, de cei din familii cu părinți migranți, de cei din familii monoparentale, de cei aparținând unor grupuri etnice sau religioase, fie chiar de cei capabili de performanță, copii care au nevoi individuale.
Proiectul propune petrecerea timpului liber împreună, elevii din clasele 0-8 legând prietenii, învățându-se reciproc, impartasind cunostinte si experiente, în cadrul celor 12 ateliere care formează proiectul.

Cum?

Prin activitățile propuse în cadrul acestui proiect se îmbunătățesc și se dezvoltă cultura științifică și tehnică, îndemânarea și abilitățile practice, se valorifica talentul artistic (pictură, dans, actorie), se propune dezvoltarea armonioasă a corpului, minții și spiritului, învățarea unor tradiții culturale și culinare în scopul păstrării acestora și, cel mai important, socializarea față în față, în afara rețelelor sociale. Ne vedem sâmbăta, ne distrăm și învățăm!

Împreună cu?

Cadrele didactice din școală desfășoară activitățile cu elevii.
Au fost definitivate colaborări în vederea desfășurării unor activități cu:
- Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Observatorul Astronomic Suceava),
- Palatul Copiilor,
- Asociația Părinților EduCred

Disponibilitate

Implicare

Flexibilitate

Unitate

Incluziune

Diversitate

Sustenabilitate

Inițiativa în cifre

Suma

35000 RON

Beneficiari

+600 elevi

Membri echipă

22 cadre didactice

Inițiativă sprijinită la Suceava prin Fundația Comunitară Iași

APLICĂ