Implicat și integrat în @Suceava!

INIȚIATIVĂ pentru Suceava

Implicat și integrat în @Suceava!

Provocarea

Integrarea în învățământul de masă (preșcolar și școlar) a copiilor cu TSA (tulburări de spectru autist) și desfășurarea de ateliere educaționale de grup care dezvoltă socializarea, relaționarea, verbalizarea, dobândirea abilităților motrice fine și grosiere, conștientizarea, coordonarea, concentrarea.
Copiii continuă terapia și acasă. Oferim cu ajutorul proiectului pachete de jocuri si jucării pentru 10 cazuri sociale.
O altă componentă a proiectului este: ”Copii și terapeuți reciclăm, nu poluăm”. 1140 de PET-uri de 2 litri vor fi salvate în 6 luni folosind un sistem ce face apa alcalină direct la robinet. Beneficii multiple pentru mediu și consumatori (copii și terapeuți din centru) cărora le îmbunătățește stilul de viață.

Cine?

ASOCIAȚIA AFTERHOME SUCEAVA prin Centrul PAS cu PAS.

Pentru cine?

30 de copii cu TSA și alte tulburări de dezvoltare, care frecventează Centrul PAS cu PAS Suceava, din care 10 cazuri sociale.

Când?

3 Octombrie 2022 – 31 Martie 2023

De ce?

“Curaj prieteni, pentru că niciodată nu este prea târziu să construim o lume mai bună” -Tommy Douglas.
Citatul de mai sus e ceea ce ne motivează să ducem pasiunea de a oferi un sprijin părinților de copii cu tulburări de spectru autist (TSA) și alte tulburări de dezvoltare, prin activități zilnice de terapie ABA oferită copiilor speciali.

Cum?

Ateliere Educaționale prin care să educăm și să ajutăm copii cu autism care vin în centrul nostru să devină funcționali și independenți.
Vrem să asigurăm către 10 de cazuri sociale pachete de jocuri, carduri, jucării pentru vârsta potrivită copiilor. Astfel, activitățile Atelierelor Educaționale din centru pot continua și acasă.
Un program de conștientizare la nivel de personal, copii și familiile acestora. Pet-urile nu sunt prietenii mediului înconjurător.

Împreună cu?

Terapeuți și părinți eroi pentru binele copiilor cu TSA și alte tulburări de dezvoltare.

Implicare

Integrare

Independență

Autism

Atenție/Grijă

Mediu

Educație

Inițiativa în cifre

Suma

30.000 lei

Beneficiari

30 de copii cu TSA, din care 10 cazuri sociale. Echipa Centrului PAS cu PAS

Membri echipă

4

Inițiativă sprijinită la Suceava prin Fundația Comunitară Iași

APLICĂ