Hub verde pentru Liceul Teoretic ” Emil Racoviță”, Vaslui

INIȚIATIVĂ pentru Vaslui

Hub verde pentru Liceul Teoretic ” Emil Racoviță”, Vaslui

Provocarea

Spațiul verde din curtea Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui va fi reamenajat după cum elevii l-ar visa, cu implicarea directă a acestora. Grădina liceului, în suprafață de 1.100 m2 va fi reamenajată și decorată cu obiecte meșteșugite de către aceștia din materiale reciclabile, care dacă ar fi aruncate, ar polua mediul. Obiectele de grădină vor fi confecționate de către elevi sub coordonarea meșterilor – membri ai Asociației ArtEst.

Cine?

Asociația Culturală ArtEst Vaslui

Pentru cine?

Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui

Când?

Octombrie 2020 – Martie 2021

De ce?

Educație alternativă pentru elevi, promovând modalități practice de protejare a mediului și asigurând condiții corespunzătoare pentru petrecerea unui timp de calitate la școală. Crearea unei componente de continuitate a proiectului, introducând ca activitate prestabilită în calendarul anual al activităților curriculare și extra-curriculare, a cel puțin unui atelier de creație în parteneriat cu Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui și Asociația ArtEst Vaslui.

Cum?

Reamenajarea unui spațiu verde de 1.100 m2, echipat cu mobilier și decorațiuni de grădină, confecționate din materiale reciclabile; Realizarea unui „perete” verde din copaci și arbuști plantaţi la marginea spațiului care este în vecinătatea unei zone intens circulate; Hub-ul verde al școlii va prinde contur cu sprijinul TeoGarden și, în paralel, se vor organiza ateliere de lucru care vor pregăti exponate cu specific tradițional românesc.

Împreună cu?

Cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui

#HubVerde

#ateliere

#revitalizare

#implicare

#colaborare

#cultură

#comunitate

Inițiativa în cifre

Suma

45.000 Lei

Beneficiari

Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui

Membri echipă

3

Un proiect realizat la Vaslui împreună cu Fundația Comunitară Iași

APLICĂ