Grow for nature

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

Grow for nature

Provocarea

Formarea a 20 de elevi în ambasadori ECO în comunitatea locală unde locuiesc și învață.

Cine?

Asociația Grow and Know - Creștere și Cunoaștere

Pentru cine?

20 de elevi de 15-16 ani

Când?

1 septembrie 2020 - 15 martie 2021

De ce?

O comunitate cum este cea din orașul Brașov are foarte multe probleme, zone de acțiune, peste puterea/abilitățile autorităților locale sau centrale. În sectorul social, al educației, în protecția mediului și chiar sănătate, sunt foarte multe probleme acționabile de către membri comunității. Pentru a avea o intervenție relevantă este necesară acțiunea și prezența unor actori tineri, oameni cu inițiativă, mobilizatori de resurse (financiare, materiale și, mai ales, umane). Entuziasmul, pasiunea și implicarea lor poate fi piesa care lipsea în acoperirea nevoilor diverse și multiple ale comunității.

Cum?

Ateliere cu diferite tematici: orientare turistică, turism montan și impactul turismului asupra mediului; organizare și management proiect; prim ajutor; voluntariat și povești de succes; plantare și amenajare spații verzi; ecologizare traseu turistic; poluarea aerului și apei; reciclare. Concursuri și City-Challenge cu provocări ECO.

Împreună cu?

20 de elevi, specialiști, ghid turistic, activiști în domeniul protecției mediului. Parteneri: Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin, Asociația Cultour

Ambasador ECO

Orientare turistică

Mobilizatori de resurse

Plantări

Youth empowerment

Prim ajutor

Învățare experențială

Inițiativa în cifre

Suma

19.599 Lei

Beneficiari

20 de elevi de clasa a X-a

Membri echipă

elevi, specialiști, ghid turistic, activiști

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ