Grădina Muzicală

INIȚIATIVĂ pentru Buzău

Grădina Muzicală

Provocarea

Ideea care a stă la baza proiectului este aceea de a oferi comunității locale posibilitatea să participe la activități inovatoare ce pot fi desfășurate într-un cadru sigur, în aer liber. Ne dorim ca Grădina Muzicală să devină un spațiu de terapie educațională prin muzică, în special pentru copii cu nevoi speciale. Având în vedere numărul în creștere al elevilor cu deficiențe emoționale sau cu CES, ne propunem ca acest proiect să devină un reper pentru educația incluzivă. Într-un context în care socializarea a fost deficitară, iar viziunea asupra elevilor cu anumite deficiențe este greșit construită, acest spațiu vrea să ofere oportunitatea de a comunica, de a socializa, eliminând barierele și făcând o punte între oameni, muzică și natură.

Cine?

Profesorii voluntari din proiect și Asociația de părinți „PROȘCOALA 11” Buzău

Pentru cine?

Elevii din Școala 11 Buzău și cei din unitățile de învățământ partenere

Când?

Februarie- iulie 2022

De ce?

Scopul proiectului este acela de a schimba mentalitatea comunității asupra problemei incluziunii, creând un spațiu care ameliorează impactul acestor preconcepții, încurajând voluntariatul și spiritul civic și eliminând barierele sociale prin crearea unui limbaj comun dezvoltat prin intermediul muzicii și creativității. Valori precum acceptarea, pacea, incluziunea pot fi însușite doar prin activități de conștientizare comune ale comunității din care facem parte. Toate aceste valori presupun lucrul în echipă, iar educația este primul pilon pentru a schimba mentalitatea unei societăți.

Cum?

Echipa de proiect va amenaja un spațiu din curtea Școlii 11 Buzău, cu instrumente muzicale de exterior și mobilier urban. Principalele activități vor fi desfășurate de către cadrele didactice de la învățământul primar și profesorii de educație muzicală. Se vor realiza lecții demonstrative folosind tehnici pentru educația outdoor, vor fi implicați elevi cu dificultăți de învățare sau elevi cu deficiențe, grădina muzicală și cea senzorială funcționând ca un spațiu de terapie.

Împreună cu?

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Grădinița cu program prelungit Bobocei, Palatul Copiilor Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Liceul pentru Deficienți de Vedere, personalități din comunitatea buzoiană care activează în domeniul muzical.

Educație

incluziune

empatie

comunitate

muzică

creativitate

socializare

Inițiativa în cifre

Suma

85 000 de lei

Beneficiari

700

Membri echipă

15 profesori voluntari, 10 specialiști din comunitatea locală, 20 de elevi voluntari ai Școlii 11 Buzău

APLICĂ