Education – Art Flipping

INIȚIATIVĂ pentru Constanța

Education - Art Flipping

Provocarea

Scopul proiectului este reanimarea unui spațiu urban comunitar și coagualarea comunității locale în acest spațiu revitalizat. Ne dorim să fie mai mult decât atat: un spațiu pentru activități educaționale non formale prin: artă, muzică și activități pe diverse teme de actualitate, inclusiv educație pentru dezvoltare durabilă. Una din valorile organizației promovate în acest proiect este respectul pentru resursele limitate ale planetei, reciclând și refolosind cât se poate.

Cine?

Asociatia CreativePlus ONG

Pentru cine?

Minim 50 de copii și tineri din medii defavorizate, între 7 și 14 ani; tinerii voluntari care contribuie la buna desfășurare a proiectului (minim 10); tinerii din liceele de artă si din comunitate care doresc să contribuie artistic la înfrumusețarea orașului lor.

Când?

Iunie-Noiembrie 2021

De ce?

Pasajului de la Gară spre Poarta 4, compus dintr-o alee cu doua secțiuni descoperite si trei secțiuni subterane de 13 (corp C), 35 (corp B) si, respectiv, 42 de metri (corp A) este un loc întunecat, lăsat în beznă și paragină de ani de zile, cămin al oamenilor străzii, care nu oferă confort și siguranță trecătorilor: constănțenilor (elevi, riverani si lucratori portuari), navetiștilor, dar și a turiștilor care vin la mare (în special în sezonul estival). Pe de alta parte, Constanța duce lipsă de spații comunitare de activități pentru tineri, fie ele în aer liber sau în interior, iar acest spațiu, pasajul, poate fi revigorat și transformat într-un astfel de loc.

Cum?

1.Pictura murală – realizată de artiști consacrați sau amatori, pe pereții interiori și exteriori ai pasajului, precum și pe borduri
2.Ateliere pentru copii, pentru educație durabila
3.Daily Dose of Motivation – comunitatea este invitată să lase un mesaj pozitiv, care va fi scris intr-o zonă special amenajată a pasajului, vizibil pentru trecători
4.Alte activități cultural-educative pentru tineri (proiecții filme, expoziții etc)

Împreună cu?

Voluntarii români și străini ai Asociației CreativePlus ONG
Lucrătorii de tineret ai Asociației CreativePlus ONG
Comunitatea din cartierul de la gară-centru

Revitalizare urbană

Implicare civică

Tineret

Incluziune

Artă murală

Arta urbană

EDD (Educatie pentru dezvoltare durabilă)

Inițiativa în cifre

Suma

94400 RON

Beneficiari

750 copii și tineri

Membri echipă

15

Inițiativă sprijinită în Constanța prin Fundația Comunitară Galați

APLICĂ