EduBV

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

EduBV

Provocarea

Realizarea și popularea unei platforme educaționale de tip moodle și realizare de podcasturi de calitate prin implicarea profesorilor și a elevilor pentru realizarea unei schimbări majore a modului de a face școală (on-line și off-line) în trei instituții de învățământ din Brașov: Colegiul Național Andrei Șaguna, Școala Gimnazială nr. 11 și Școala Gimnazială nr. 2.

Cine?

Grupul de inițiativă EduBV

Pentru cine?

1.500 de elevi și 50 de profesori din Brașov

Când?

1 septembrie 2020 – 15 martie 2021

De ce?

Dorința de a schimba paradigma actuală de predare-învățare la matematică și științe la nivel gimnazial bazată pe dezoltarea leardership-ului, astfel încât elevii să învețe să se autoevalueze utilizând o platformă educațională gratuită, primind un feedback imediat al cunoștințelor, precum și prin creșterea atractivității orelor prin utilizarea platformei de către profesori. Se dorește a fi și un exemplu de bune practici pentru învățarea colaborativă simultană.

Cum?

Realizarea și utilizarea platformei EduBV (realizare de itemi și bareme de corectare cu ajutorul profesorilor și elevilor). Realizare de podcasturi cu diferite tematici: STEAM, mediu, igienă, implicare socială etc. Voluntariat prin activități remediale asigurate de elevii de liceu pentru cei din gimnaziu. Devine importantă învățarea elev-la-elev și implicarea elevului în dezvoltarea de conținuturi educaționale.

Împreună cu?

profesori, elevi liceeni

Cocreating

Podcasturi

Blended learning

Item

Învățare colaborativă

Moodle

Platformă educațională

Inițiativa în cifre

Suma

20.000 lei

Beneficiari

1500 eleve, 50 cadre didactice

Membri echipă

profesori, informaticieni

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ