ECOBAZA – spațiu de educație formală și non-formală

INIȚIATIVĂ pentru Brăila

ECOBAZA – spațiu de educație formală și non-formală

Provocarea

Dezvoltarea abilităților tinerilor, cu respectarea valorilor și calității mediului, menținerea sănătății, adoptarea unui stil de viață sănătos și sportiv, să se adapteze unei societăți în plină schimbarea.

Cine?

Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”, Braila

Pentru cine?

elevii liceului „Edmond Nicolau”, Braila; elevii din internatul aflat în curtea liceului studenți (20-23 ani), cazați în internat; copii (3 -6 ani) din Gradinita nr. 48; tineri din comunitate aflați în situații de risc

Când?

15 octombrie 2020 – 30 martie 2021

De ce?

Nu putem sta degeaba, trebuie să ne implicăm dacă dorim protejarea cu precădere a generaţiilor viitoare, trebuie să învaţăm tinerii să se implice, să vină cu soluții fiindcă „destinul este în mâinile fiecăruia dintre noi”. În prezent zona de intervenție, este cu lăstăriș crescut necontrolat, cu diferite obiecte aruncate la întâmplare, cu un teren de baschet și unul de fotbal aflate în stare dezolantă, nefuncționale.

Cum?

Urmează să fie realizată cu implicarea voluntarilor din liceu ecologizarea spațiului. Cei 3000 mp vor fi curățați, se va realiza o toaletare a copacilor, vor fi scoși puieților crescuți necontrolat, va fi pregătit terenul si pus gazon. Aceste activități vor fi realizate cu echipe de voluntari. În paralel se va realiza unui plan de amenajarea peisagistică cu 4 puncte de lucru urmând a fi realizată amenajarea „Ecobazei” și revitalizarea spațiului până la finalul lunii decembrie 2020. Din a doua parte a lunii ianuarie 2021 se vor desfățura aici: ore de dirigenție, ateliere de educație non-formală, activități sportive și alte actvităâi interesante și educative pentru tineri .

Împreună cu?

Proiectul va fi implementat cu implicarea tinerilor liceeni și a cadrelor didactice în acțiuni de voluntariat, parteneriat cu Asociația de Tineret Edmond Nicolau, precum și alte parteneriate cu instituții/organizații/persoane juridice din comunitate.

responsabilitate

implicare

comunitate

educație

sănătate

mediu natural

voluntariat

Inițiativa în cifre

Suma

18 402 Lei

Beneficiari

Peste 1270 de elevi, studenți și copi

Membri echipă

3

Inițiativă sprijinită la Brăila prin Fundația Comunitară Galați

APLICĂ