Diversitatea Salvează Pământul – DSP

INIȚIATIVĂ pentru Brașov

Diversitatea Salvează Pământul - DSP

Provocarea

Favorizarea incluziunii școlare și sociale a elevilor cu cerințe educaționale speciale și a celor aflați în grupuri de risc, prin promovarea unui stil de viață sănătos în armonie cu mediul înconjurător.

Cine?

Grupul de inițiativă Mariana Lazăr

Pentru cine?

20 de elevi de clasa a III-a și a VIII-a din categorii de risc, cei cu dosar CES și însoțitor integrați în școala de masă și 25 de elevi ai clasei a IV-a.

Când?

1 octombrie 2020-15 martie 2021

De ce?

Nevoia unei integrări reale a participanților prin învățare non-formală și prin activități de dezvoltare personală care să angajeze toți copiii în activități și în viața comunitară, în armonie cu mediul înconjurător.

Cum?

Ateliere și webinarii pe teme științifice: stop discriminării, photovoice, apa, aerul, cărți digitale, reciclare, energie verde, importanța pădurii. Ateliere artistice: pictură în natură, metoda TOTEM - Therapy Of Tribes Educating, instrumente muzicale și miniconcerte.

Împreună cu?

20 de copii cu situații de risc, 25 de elevi de clasa a IV-a și părinții acestora 3 pedagogi, 2 consilieri școlari, un profesor itinerant și specialiști din diferite domenii - specialist ISU, silvicultor, artist, specialist în percuție

zile internaționale

metoda TOTEM

energii regenerabile

integrare

STEAM

reciclare

Inițiativa în cifre

Suma

10.000 Lei

Beneficiari

20 de copii aflați în categorii de situații de risc, 25 de elevi de clasa a IV-a, 3 însoțitori

Membri echipă

3 pedagogi, 2 consilieri școlari, un profesor itinerant și specialiști din diferite domenii - specialist ISU, silvicultor, artist, specialist în percuție

Inițiativă sprijinită la Brașov prin Fundația Comunitară Brașov

APLICĂ