Detectivii biodiversității urbane

INIȚIATIVĂ pentru Timișoara

Detectivii biodiversității urbane

Provocarea

In fiecare zi trecem pe lângă spațiile verzi din oraș ignorându-le. Proiectul își propune să reconecteze populația de diferite vârste printr-o acțiune-experiment care să atragă atenția asupra biodiversității în spații „obișnuite” din oraș și asupra infrastructurii verzi urbane și să crească interesul și participarea locuitorilor din Timișoara pentru inițiative globale de tip „citizen science”.

Cine?

Romanian Science Festival

Pentru cine?

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt locuitorii orașului Timișoara. Comunitate locală care va beneficia în urma acțiunilor de conștientizare referitoare la biodiversitate și infrastructura verde urbană.

Când?

1-30 septembrie 2021

De ce?

Lipsa unei intervenții umane planificată asupra spațiilor verzi urbane din România: biodiversitatea urbană mai poate fi întâlnită în orașele din România. Scopul proiectului e să conștientizăm populația de importanța biodiversității urbane și să încurajăm protejarea acesteia pentru a evita intervenții umane care pot duce la pierderea acesteia. Mai mult, în timpul pandemiei s-a dovedit importanța strategică a oazelor de biodiversitate din orașe pentru sănătate fizică şi mentală a locuitorilor.

Cum?

Timp de aproximativ o lună, locuitorii Timișoarei vor fi invitați să participe într-un ”joc urban” localizat în jurul a 10 stații de transport public din oraș și vor fi ghidați prin mijloace educative și artistice să răspundă la diverse provocări menite să monitorizeze biodiversitatea urbană.

Împreună cu?

Locuitorii Timișoarei;

Echipa: cercetători în biodiversitate, expert în inițiative “Citizen Science”, expert digitalizare, expert IT & GIS, expert mediu.

Biodiversitate urbană

Citizen Science

Comunitate

Educație

Spaţii publice

Implicare

Spații verzi

Inițiativa în cifre

Suma

19.900 RON

Beneficiari

100

Membri echipă

50

Inițiativă sprijinită în Timişoara prin Fundația Comunitară Timişoara

APLICĂ