Cum să sprijinim natura? Compostăm și plantăm!

INIȚIATIVĂ pentru Râmnicu Vâlcea

Cum să sprijinim natura? Compostăm și plantăm!

Provocarea

Obiectivul principal este de a încuraja elevii prin experiențe pozitive în natură, pe o perioadă lungă de timp. Mediul înconjurător în care vor experimenta o gamă largă de activități, le oferă șansa să devină niște elevi cu abilități sociale mai pronunțate, cu o capacitate mai mare de muncă în echipă și, mai mult decât atât, dezvoltă o mai mare încredere în sine și în ceea ce pot realiza.

Cine?

Grup de initiativa Liceul Tehnic Forestier
(Răcășan Remus, Spătaru Daniela, Trăiloniu Daria, Nistor Maria Alexandra)

Pentru cine?

Elevii liceului Tehnologic Forestier, Râmnicu Vâlcea.

Când?

Septembrie 2022 – Aprilie 2023

De ce?

Un motiv pentru care merită practicată compostarea în Liceul Tehnologic Forestier este acela că reprezintă o sursă bogată de subiecte de cercetare. Deși compostarea este ceva simplu și practic, prin adăugarea de materie organică într-o grămadă și se așteaptă să se descompună, este și un set de interacțiuni complexe între procese fizice, chimice și biologice. Aceste procese vor fi observate în cutia de compostare și explicate de mentor cu ajutorul experimentelor.

Cum?

Activitățile sunt multiple, vom începe cu instalarea cutiei de compostare și cu planul de informare asupra elevilor cu privire la speciile forestiere pretabile pentru plantarea de toamnă, iar pe parcurs vom continua cu o serie de experimente prin care se vor verifica procesele fizio-chimice si microbiologice din compost.
Ne dorim să ajungem la toate clasele liceului, inclusiv la clasele primare care fac ore în cadrul liceului Forestier. Vom începe cu clasele cu profilul Protecția Mediului și vom continua cu toate clasele în funcție de disponibilitate. In institutie studiază peste 400 de elevi din mediul rural al județului Vâlcea, aceștia ar putea oferi informația părinților pentru a realiza compost și acasă și folosirea compostului la speciile pomicole, forestiere și floricole.

Împreună cu?

Instituțiile care au încheiat parteneriat cu liceul nostru pentru anul școlar în curs.

Compost

Natura

Plantare

Reciclare

Deșeuri biodegradabile

Arbuști

Colectare selectivă.

Inițiativa în cifre

Suma

9900 RON

Beneficiari

400

Membri echipă

4

Inițiativă sprijinită local prin Fundația Comunitară Vâlcea

APLICĂ