Cuibul mamei

INIȚIATIVĂ pentru Suceava

Cuibul mamei

Provocarea

Alăptarea, lipsa somnului, presiunea celor din jur și responsabilitatea copleșitoare după ce devin mame provoacă anxietate, sentimente de dezamagire, si depresie postnatala.
Informarea corectă și sprijinul primit la momentul potrivit ajuta părinții să se bucure cu adevărat, fără stres de momentele prețioase alături de bebelușul lor nou-nascut.
Provocarea noastra e de a crește rata alăptarii (care este de aprox. 12.6 % în România), de a crește popularitatea sistemelor de purtare ergonomice, și a de a vedea câți mai mulți părinți relaxați.

Cine?

Asociația “Rădăcini și Aripi” Suceava

Pentru cine?

Părinți și viitori părinți din municipiul Suceava. Medici, cadre medicale, bunici si familii.

Când?

Octombrie 2022-Martie 2023

De ce?

Rata alăptării în România este de 12.6% , multe mame renunță precoce la alăptare, deși nu si-ar dori, de cele mai multe ori din cauza lipsei de suport, ajutor, si informatii corecte.
Dorim sa oferim informații corecte și suport părinților privind îngrijirea bebelușilor, mamele sa aiba mai mult curaj în forțele proprii în ceea ce privește alăptarea, iar sistemele ergonomice de purtare sa devină din ce în ce mai populare.

Cum?

Vom fi implicati in următoarele activitati:
Vom organiza 6 cursuri despre alăptare și îngrijirea nou-născuților: Alăptarea contează! destinate părinților de copii mici sau viitorilor părinți din municipiul Suceava.
Vom organiza 3 cursuri interactive despre BABYWEARING, în care părinții vor înțelege nevoia bebelusilor de a fi purtați în brațe, dar și cum pot folosi corect sistemele ergonomice de purtare.

Împreună cu?

“Asociația rădăcini șii aripi” Suceava
Andrieș Andreea Luiza –Consultant în lactație IBCLC
“Școala mamei” Suceava
Cadre medicale: medici pediatri, medici ginecologi, medici de familie și asistenți medicali.

Comunitate

Alăptarea contează

Informația aduce putere

Vulnerabilitate

Părinți și copii fericiți

Babywearing

Rădăcini și aripi

Inițiativa în cifre

Suma

22. 994 lei

Beneficiari

Min 150 de participanți + 10.000 de persoane din comunitate, din care medici pediatri, medici ginecologi, medici de familie, implicați buna creștere a copiilor.

Membri echipă

7

Inițiativă sprijinită la Suceava prin Fundația Comunitară Iași

APLICĂ