Tinerii din comunitate înțeleg puțin spre deloc modul în care funcționează instituțiile de conducere și întregul aparat decizional local. În consecință, aceștia sunt demotivați de la a-și susține opiniile, nevoile, de a se implica în demersuri civice și se simt neînțeleși și neascultați. Provocarea noastră este de a da o voce tinerilor din comunitate și de a facilita comunicarea între generații, pentru a crea împreună o comunitate prosperă.
Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică
Tineri participanți și voluntari, care își vor face vocea auzită în comunitate.
Februarie - Iunie 2022
Dorim să dăm o voce tinerilor și să-i ajutăm să-și spună clar nevoile, creând astfel dialog intergenerațional și reușind să apropiem tinerii și problemele lor de factorii de decizie locali. Vrem să îi sprijinim în luarea deciziilor în ceea ce îi privește, pe care adulții le iau cu atât de multă greutate - Ce pot face pentru binele comunității în care trăiesc?
Vom fi implicați în următoarele activități: * Campanie de consultare cu tinerii turdeni cu privire la interesele lor, pentru a le mapa în viitoare activități, propuneri și în dezbaterea din proiect. * Formarea unor tineri consilieri locali printr-un program, în cadrul căruia vor transpune în măsuri concrete, aplicabile, nevoile identificate. * Simularea ședinței de Consiliu Local, având tinerii ca și consilieri. * Crearea unor punți de dialog între autoritățile locale și tineri.
Colegiul Național “Mihai Viteazul” Turda Casa de Cultură Turda Primăria Turda Partenerii ne vor oferi sprijin în implementarea proiectului prin acces la elevi (liceul), cunoștințe de administrație publică și logistică (Casa de Cultură și Primăria).
40.428 RON
Peste 250 de tineri și voluntari care vor lua parte la dialog intergenerațional.
9