Building a Home (b.a.h.)

INIȚIATIVĂ pentru Timișoara

Building a Home (b.a.h.)

Provocarea

Building a Home aduce conceptul de “tiny house” în zona socială, dedicat persoanelor cu trecut instituțional, containere maritime recuperate și recondiționate devin acasă pentru un grup de persoane care își încep traiul independent. Complexul modular de containere se află într-o zonă rezidențială din Timișoara, pe un teren nevalorificat pâna în prezent şi va include o zonă verde, o mică grădină, cu mobilier, accesorii și suporți pentru plante, un cuib semideschis în care rezidenții își pot primi oaspeții și experimenta traiul în comunitate, un spațiu aflat în grija rezidenților ca activitate suport.

Cine?

Asociația Centrul Cultural PLAI

Pentru cine?

Până în decembrie 2022, 5 locatari vor experimenta traiul independent în b. a. h. Pe termen lung însă proiectul este gândit să primească persoane din categorii diverse, o comunitate incluzivă, țesută treptat va fi extra suport pentru beneficiarii inițiali.

Când?

1 Octombrie 2022 - 31 Martie 2023

De ce?

b.a.h. este soluție pentru problema locuirii accesibile, dar și a spațiilor urbane neglijate, abandonate, devenite gropi de gunoi.

Cum?

Până la sfârșitul anului vor fi pregătite spre locuire 4 containere, unde 5 rezidenți vor avea casă nouă. În octombrie vor fi organizate acțiuni de voluntariat pentru amenajarea spațiului comun, grădina, delimitarea zonei, plantare și mobilare. Intercalat se vor organiza pop-up events de socializare dar și de mentorat pentru beneficiari.

Împreună cu?

Fundația de Abilitare Speranța

Accesibilizare

Reconversie

Dezinstituționalizare

Spațiu

Comunitate

Locuire

Bun comun

Inițiativa în cifre

Suma

50.000 RON

Beneficiari

5 beneficiari direcți până la sfârșitul anului 2022

Membri echipă

Minim 50 de voluntari implicați în acțiuni de amenajare, minim 3 experți pe parte de mentorat: financiar, sănătate, mediu, asistenți sociali, 3 membri PLAI coordonatori și responsabili de proiect.

Inițiativă sprijinită în Timişoara prin Fundația Comunitară Timişoara

APLICĂ