Atelierul de bucătăreală

INIȚIATIVĂ pentru Turda

Atelierul de bucătăreală

Provocarea

Dorim, pe de-o parte, să contribuim la conștientizarea comunității locale din Turda în legătură cu importanța dezvoltării unui comportament cotidian care să pună accent pe hrana sănătoasă, proaspătă, produsă, la nivel local, de micii producători. Pe de altă parte, vrem să ne aducem aportul și la exersarea comportamentelor alimentare care să evite risipa alimentară

Cine?

Asociația Emil Negruțiu

Pentru cine?

Copii, adolescenți, adulți, mici producători de alimente sănătoase din zona Turda

Când?

1 februarie - 31 iulie 2022

De ce?

Facem asta pentru că există încă un mare deficit de informație despre ceea ce înseamnă hrană sănătoasă/hrană nesănătoasă și influența lor asupra vieții noastre. De asemenea, se constată o tentație a risipei alimentare venită, la pachet, cu creșterea nivelului de trai. Risipă alimentară cu multiple componente negative, de la cele economice, la cele de mediu și etice

Cum?

Principalele activități din proiect vor fi: Organizarea a douăzeci de ateliere de lucru cu copii, adolescenți și adulți într-un laborator de gastronomie. Organizarea a două demonstrații culinare publice susținute de maeștri în gătit. Realizarea unei culegeri de rețete de mâncare sănătoasă din zona Turzii. Dezvoltarea a două mini-sere în care vor fi cultivate plante aromatice pentru bucătărie.

Împreună cu?

Școala „Teodor Murășanu” Turda Școala „Andrei Șaguna” Turda Școala „Avram Iancu” Turda Școala „Horea, Cloșca și Crișan” Turda Școala „Ioan Opriș” Turda Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda Colegiul „Emil Negruțiu” Turda Slow Food Cluj

sănătate

responsabilitate

empatie

invățare

alimentație

chibzuință

comunitate

Inițiativa în cifre

Suma

58650 lei

Beneficiari

145

Membri echipă

7

APLICĂ