Dorim, pe de-o parte, să contribuim la conștientizarea comunității locale din Turda în legătură cu importanța dezvoltării unui comportament cotidian care să pună accent pe hrana sănătoasă, proaspătă, produsă, la nivel local, de micii producători. Pe de altă parte, vrem să ne aducem aportul și la exersarea comportamentelor alimentare care să evite risipa alimentară
Asociația Emil Negruțiu
Copii, adolescenți, adulți, mici producători de alimente sănătoase din zona Turda
1 februarie - 31 iulie 2022
Facem asta pentru că există încă un mare deficit de informație despre ceea ce înseamnă hrană sănătoasă/hrană nesănătoasă și influența lor asupra vieții noastre. De asemenea, se constată o tentație a risipei alimentare venită, la pachet, cu creșterea nivelului de trai. Risipă alimentară cu multiple componente negative, de la cele economice, la cele de mediu și etice
Principalele activități din proiect vor fi: Organizarea a douăzeci de ateliere de lucru cu copii, adolescenți și adulți într-un laborator de gastronomie. Organizarea a două demonstrații culinare publice susținute de maeștri în gătit. Realizarea unei culegeri de rețete de mâncare sănătoasă din zona Turzii. Dezvoltarea a două mini-sere în care vor fi cultivate plante aromatice pentru bucătărie.
Școala „Teodor Murășanu” Turda Școala „Andrei Șaguna” Turda Școala „Avram Iancu” Turda Școala „Horea, Cloșca și Crișan” Turda Școala „Ioan Opriș” Turda Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda Colegiul „Emil Negruțiu” Turda Slow Food Cluj
58650 lei
145
7