Arta în comunitate

INIȚIATIVĂ pentru Timișoara

Arta în comunitate

Provocarea

Oamenii aproape de artă și arta mai aproape de oameni, acesta este scopul principal al proiectului. Am observat necesitatea dezvoltării abilităților creative și a colaborării în societate. Vom face asta printr-o serie de evenimente creative de tip workshop-uri, artist talk-uri sau discuții/mediere culturală adresate publicului din Timișoara și unor grupuri vulnerabile, și prin amenajarea unui spațiu verde, deschis comunității.

Cine?

Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Timișoara

Pentru cine?

Proiectul se adresează publicului din Timișoara, atât copiilor cât și adulților interesați de activități creative, de dezvoltare personală. Ne propunem un număr minim de 300 de beneficiari direcți, persoane care vor participa la activitățile propuse în cadrul proiectului. De asemenea ne vom adresa și unor grupuri vulnerabile din Timișoara prin minim 5 ateliere în centre sociale din oraș.

Când?

15 Septembrie 2022 - 31 Martie 2023

De ce?

Suntem artiști vizuali și am observat nevoia oamenilor de exprimare creativă. Este cunoscut faptul că activitățile creative au rol terapeutic, iar realizarea acestora în comunitate creează implicare și coeziune socială. De asemenea, cunoaștem multe comunități vulnerabile care au nevoie de sprijin în acest sens. Am hotărât să deschidem astfel porțile Galeriei Helios, Galeriei Park, studioului artouching, precum și a altor spații din Timișoara pentru desfășurarea unor workshop-uri și întâlniri interactive între artiști și comunitatea locală.

Cum?

Vom organiza minim 20 evenimente creative de tip workshop-uri, artist talk-uri sau discuții/mediere culturală.
Vom restaura spațiul verde aflat în fața Galeriei Park și îl vom transforma într-un spațiu comunitar prietenos, prin curățarea, plantarea de arbuști și flori și instalarea de mobilier stradal adecvat.
Vom realiza minim 3 vizite ghidate la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Împreună cu?

Studioul artouching
Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timişoara
Centrul Social Sfântul Francisc

Comunitate

Creativitate

Upcycling

Artă

Explorare

Pictură

Implicare

Inițiativa în cifre

Suma

41.652 RON

Beneficiari

300

Membri echipă

Echipa este compusă din 4 membri, la care se vor adăuga alți artiști invitați și voluntari;

Inițiativă sprijinită în Timişoara prin Fundația Comunitară Timişoara

APLICĂ