Ajutor la prim-ajutor

INIȚIATIVĂ pentru Suceava

Ajutor la prim-ajutor

Provocarea

Credem că este important să prevenim accidente și incidente neplăcute, însă, experiența ne arată că atât în curtea școlii, pe teren de sport sau în sălile de clasă se pot întâmpla evenimente neplăcute și de cele mai multe ori nici elevii, nici cadrele didactice sau auxiliare nu știu cum să reacționeze corect.
De aceea ne-am propus prin acest proiect să învățăm să oferim prim-ajutor real, corect și competent.
Provocarea noastră este să fim de ajutor în a oferi prim-ajutor.

Cine?

Școala Gimnazială nr. 10 Suceava

Pentru cine?

Cadre didactice și nedidactice, elevi și familii acestora. Orice persoană aflată într-o situație ce necesită prim-ajutor.

Când?

Octombrie 2022 – Martie 2023

De ce?

Proiectul „Ajutor la prim-ajutor” deriva din nevoia, dar și din dorința de a dezvolta competențe de prim-ajutor cadrelor didactice și nedidactice și elevilor din Școala Gimnazială nr. 10 Suceava, cu extindere apoi către comunitate (familiile elevilor, cadre didactice din alte școli).

Cum?

Lansarea proiectului.
Achiziționarea materialelor necesare (atlas uman, defibrilator automat extern AED, geanta medicala pentru urgențe, trusa medicala de prim-ajutor, trusa resuscitare, manechin, abonament biomap). Organizarea cursurilor de prim-ajutor pentru personalul didactic și nedidactic al școlii.
Organizarea cursurilor de prim-ajutor pentru 250 de elevi ai scolii.
Organizarea unei conferințe de valorizare a proiectului.
Organizarea concursului „Ajutor în prim-ajutor”, la nivelul școlilor din oraș, cu posibilitatea extinderii lui în comunitate.

Împreună cu?

Universitatea ”Ștefan cel Mare Suceava” – Facultatea de Medicină, Crucea Roșie Suceava, Asociația Regională pentru Educație și Dezvoltare Suceava, Asociația ”Părinți, Profesori 10Plus”

Prevenire

Comunitate

Resuscitare

Ajutor

Uman/omenie

Sănătate

Responsabilitate

Inițiativa în cifre

Suma

36040 lei

Beneficiari

300

Membri echipă

7

Inițiativă sprijinită la Suceava prin Fundația Comunitară Iași

APLICĂ