Scopul proiectului țintește dezvoltarea abilităților sociale, punând accent pe spiritul de inițiativă, implicarea activă și cunoașterea mediului natural și social al elevilor din clasele V-VIII din Miercurea Ciuc. Proiectul cuprinde o serie de evenimente cu 11 activități, la care participând într-o formă de competiție, elevii claselor gimnaziale își pot compara abilitățile cu echipele celorlalți și pot învăța. Cu ajutorul acestor activități, ei își vor dezvolta atât competențe noi, cât și cunoștințe despre protecția mediului , contribuind astfel la creșterea calității vieții din Miercurea Ciuc pe termen lung. Fiecare dintre activități este planificat cu un obiectiv unic, acoperind subiecte diferite, toate acestea prezentate într-un mod ludic și interactiv, cu multe activități practice. Aspectul competitiv, și elementele animate mențin motivația participanților pe timpul programului, iar lucrul în echipă dezvoltă competențele lor sociale și cooperative.
Asociația Kaleidoscope - pentru Educație și Tineret
Grupul țintă al proiectului sunt elevii cu vârste cuprinse între 11-15 ani (clasele V-VIII) din Miercurea Ciuc.
1 Octombrie 2022 - 31 Martie 2023
În cadrul constrângerilor sistemului școlar, poate fi constatat, că profesorii nu au timp suficient pentru educația de mediu sau responsabilitate și inițiativă socială. Pentru a avea un stil de viată sustenabilă, considerăm, că ar fi esențial educația copiilor într-un mod ludic, folosind metode adecvate vârstei, începând de la o vârstă fragedă, rezultând în conștientizare și implicarea activă în viața mediului înconjurător mai târziu în viață.
Prin acest proiect, implementăm o activitate inovatoare și de nișă pentru a-i ajuta pe copiii din școlile primare să dobândească noi cunoștințe și abilități prin învățare experiențială, despre:
- protecția mediului;
- Istoria orașului Miercurea Ciuc;
- utilizarea inteligentă a instrumentelor digitale;
- Managementul orașului și procesele decizionale;
- asumarea responsabilității pentru spațiul nostru de locuit și pentru comunitate;
- susținerea inițiativelor, și implicarea activă;
De asemenea, activitățile din cadrul proiectului încurajează elevii să stabilească noi contacte și prietenii cu elevi din alte școli din oraș.
Împreună cu profesorii de la Liceul de Artă "Nagy István", Școala Generală ”Nagy Imre”, Școala Generală ”József Attila”, Liceul Teologic Romano-Catolic “Segítő Mária”, Școala Generală "Xantus János" și cu Primăria Miercurea Ciuc.
45.000 lei
75 de beneficiari direcți
12, dintre care 3 coordonatori și 9 voluntari