Șase orașe putere


APLICA pentu #schimbaridefond în Brașov, Buftea, Cluj, Vaslui, Oradea și Brăila

E timpul pentru #schimbăridefond în comunitatea ta .


Pe 8 iulie am dat drumul la finanțări în Brașov, Buftea, Cluj, Vaslui și Oradea. Ulterior am completat harta programului adăugând și orașul Brăila. În fiecare din cele 6 orașe implementarea este coordonată o fundație comunitară cu experiență.

Vezi care este calendarul programului în comunitatea ta, tipul proiectelor încurajate, descărca ”Ghidul de finanțare” și alte materiale de folos de pe pagina corespunzătoare orașului tău.

Află mai multe despre fundația comunitară care îți va fi parteneră și despre cum poți accesa finanțarea în orașul tău.

Fundația Comunitară Brașov implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Brașov.


Viziunea Fundatiei Comunitare Brasov este de a contribui la dezvoltarea unor comunități solidare, generoase și cu inițiativă, care își pun în practică ideile pentru bucuria de a trăi și de a crește împreună. Mobilizăm resurse locale pentru susținerea unor inițiative care vin în întâmpinarea nevoilor din comunitate. Facem acest lucru în mod transparent și asumat pe termen lung, creând o țesătură de încredere și implicând donatorii și comunitățile.
În cifre, Fundaţia Comunitară Braşov înseamnă aproape 6 ani de activitate,3 oameni în echipa executivă şi 5 iî echipa de Board, 3 programe - Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității, Cercul de Donatori şi programul național Știintescu. Toate acestea au însemnat 1.039.433 lei, fonduri acordate în comunitate pentru implementarea a 153 de proiecte.
În emoţii, Fundaţia Comunitară Braşov înseamnă tot ceea ce au oamenii mai bun de oferit – iubirea lor, dorinţa şi implicarea pentru a face un loc mai bun din comunitatea în care trăiesc. Acţionăm ca un magnet în jurul căruia se strâng persoane creative, pozitive, care cred în forţa unei comunităţi şi, în acelaşi timp sunt orientate către acţiune şi rezultat, către transpunerea în realitate a ideii forţă #delatinelabine.

Descoperă ce proiecte finanțăm, calendarul programului, criteriile de jurizare, descarcă ghidul și completează formularul.

Fundația Comunitară Cluj implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Cluj.


De la începutul anului 2008 Fundația Comunitară Cluj creează noi oportunități și contribuie la dezvoltarea infrastructurii potrivite, pentru ca orice persoană care dorește să contribuie la schimbarea în bine, să găsească modalitatea și spațiul necesare pentru a acționa. Astfel, implicarea voluntară devine accesibilă, ușoară, stimulantă și în deplin acord cu motivațiile personale.

Alături de partenerii lor, susțin acele schimbări generate de creativitatea, experiența, responsabilitatea şi generozitatea cetăţenilor Clujului, care știu că fără implicare personală, directă și activă, nu poate fi vorba despre o adevărată dezvoltare a comunităţii şi, implicit, a domeniilor ei cheie: educaţie, cultură, mediu, sprijin pentru grupuri vulnerabile, democraţie locală etc.

Portofoliul actual de proiecte, programe și fonduri cuprinde: Club 100, Swimathon, Științescu - SMART Education, Lidl Bonțida, ReActiv 65+, RezervaTare și Edutecha, Lidl Educație și Mediu, Cluj HELP, Cercul de Donatori, Împreună pentru SIMO, Programul de burse, Litoralul Românesc.ro, Lorand pentru Ferdinand.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Clujul?

Descoperă ce proiecte finanțăm și cum vrem să rezolvăm problemele de educatie din Cluj.

Fundația Comunitară Iași implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Vaslui.


Fundaţia Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim.

Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Administrând profesionist şi transparent donaţiile primite de la ieșeni, ne asigurăm de îndeplinirea obiectivelor donatorilor, oferind astfel membrilor comunităţii oportunităţi concrete de a participa, de a cataliza cele mai bune idei şi de a sprijini programe de calitate.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Vasluiul?

Descoperă ce proiecte finanțăm, calendarul programului, criteriile de jurizare, descarcă ghidul și completează formularul.

Fundația Comunitară București implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Buftea.


Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș.

În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov.

Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Buftea?

Descoperă ce proiecte finanțăm, calendarul programului, criteriile de jurizare, descarcă ghidul și completează formularul.

Fundația Comunitară Oradea implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Oradea.


Fundația Comunitară Oradea își propune îmbunătățirea vieții locuitorilor din județul Bihor prin mobilizarea și distribuirea de resurse pentru inițiative locale. Susținem interesele filantropice ale donatorilor – persoane fizice și juridice, gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub forma de granturi și burse.

Facem acest lucru posibil prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizațiilor neguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice, grupurilor de inițiativă, cu scopul de a răspunde nevoilor mereu în schimbare ale comunității.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Oradea?

Descoperă ce proiecte finanțăm, calendarul programului, criteriile de jurizare, descarcă ghidul și completează formularul.

Fundația Comunitară Galați implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Brăila.


Fundația Comunitară Galați este o organizație non-guvernamentală și non-profit. Activează inițiatori din comunitate să își asume responsabilitatea comună pentru a transfoma Galațiul într-un oraș din care nu ai mai pleca. Mobilizează resursele pentru a satisface nevoile comunității și dezvoltă o infrastructură locală a filantropiei – unde lideri informali, ONG-uri și companii – pot să se întâlnească, să lucreze și să producă o schimbare pozitivă, cu efect multiplicator.

După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, a devenit Fundația Comunitară Galați în octombrie 2015. Ne mândrim să facem parte dintr-o țesătură a binelui, respectiv rețeaua de fundații comunitare din România, aflată în continuă creștere. Organizații-soră cu multă experiență ne îndrumă să devenim lideri în sectorul non-guvernamental local. Ne propunem să fim un motor al schimbării în Galați, dar și dincolo de el.

Descoperă ce proiecte finanțăm, calendarul programului, criteriile de jurizare, descarcă ghidul și completează formularul.

Dragi comunități,


În toți anii de când implementăm proiecte comunitare am câștigat o certitudine: binele se întâmplă atunci când om cu om pune umărul și contribuie la schimbările pe care le așteaptă. E putere în a face lucrurile să se întâmple. De mai bine de 7 ani am văzut cum se transformă locurile și oamenii atunci când pun la un loc idei și fapte. Știm care sunt provocările dar și bucuria când vedem schimbarea. Credem că atunci când se implică și se apropie, comunitățile pot să crească durabil prin propriile forțe. Venim către voi cu încrederea că vom face lucruri de fond pentru un loc așa cum vi-l doriți. Pentru că noi, oamenii de fond, credem în oameni. Credem în voi.

Rămâneți cu ochii pe noi să descoperiți câte un nou capitol din această poveste a schimbării în comunități.

#EchipadeFond a Fundatiilor Comunitare

APLICĂ