Cinci orașe putere
E timpul pentru #schimbăridefond în comunitatea ta .


Pe 19 mai activăm finanțări în valoare de 1.230.000 de lei pentru inițiative comunitare în 5 orașe, respectiv: Bacău, Baia Mare, Constanța, Ploiești și Timișoara. În fiecare din cele 5 orașe implementarea este coordonată o fundație comunitară cu experiență.

Află mai multe despre fundația comunitară care îți va fi parteneră și despre cum poți accesa finanțarea de pe pagina corespunzătoare orașului tău.

Dacă vrei să te implici în comunitatea ta, dar orașul tău nu este unul din cele 5 orașe de fond, ține aproape. Vom completa harta programului și sperăm că vom ajunge la tine cât de curând.

Fundația Comunitară Bacău implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Bacău


”Noi credem că fiecare persoană poate fi o resursă și împreună creștem o comunitate. Pentru că noi, cei care construim zi de zi, responsabil și implicat, facem din acest loc…”acasă”.

Fundația Comunitară Bacău mobilizează resurse și le direcționează spre nevoi identificate în comunitate. Din 2013 până acum, am finanțat peste 162 de proiecte și am acordat peste 200 de burse. Finanțăm idei, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă care propun și oferă soluții de impact la nevoi locale. Încurajăm leadershipul, performanța, creativitatea și inovația. Identificăm, administrăm și mobilizăm resurse în Fonduri și Programe. Construim mecanisme eficiente și de impact în abordarea nevoilor și creăm oportunități reale de schimbare și îmbunătățire a vieții locuitorilor.
Susținem inițiativa și implicarea! Pentru că o comunitate implicată este o comunitate conștientă de sine, de propriile nevoi și resurse. Comunitatea suntem noi!”

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Bacăul?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Bacău și aplică la program.

Fundația Comunitară Oradea implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Baia mare.


Fundația Comunitară Oradea își propune îmbunătățirea vieții locuitorilor din județul Bihor prin mobilizarea și distribuirea de resurse pentru inițiative locale. Susținem interesele filantropice ale donatorilor – persoane fizice și juridice, gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub forma de granturi și burse.

Facem acest lucru posibil prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizațiilor neguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice, grupurilor de inițiativă, cu scopul de a răspunde nevoilor mereu în schimbare ale comunității.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Baia Mare?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Baia Mare și aplică la program.

Fundația Comunitară Galați implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Constanța


Fundația Comunitară Galați este o organizație non-guvernamentală și non-profit. Activează inițiatori din comunitate să își asume responsabilitatea comună pentru a transfoma Galațiul într-un oraș din care nu ai mai pleca. Mobilizează resursele pentru a satisface nevoile comunității și dezvoltă o infrastructură locală a filantropiei – unde lideri informali, ONG-uri și companii – pot să se întâlnească, să lucreze și să producă o schimbare pozitivă, cu efect multiplicator.

După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, a devenit Fundația Comunitară Galați în octombrie 2015. Ne mândrim să facem parte dintr-o țesătură a binelui, respectiv rețeaua de fundații comunitare din România, aflată în continuă creștere. Organizații-soră cu multă experiență ne îndrumă să devenim lideri în sectorul non-guvernamental local. Ne propunem să fim un motor al schimbării în Galați, dar și dincolo de el.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Constanța?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Constanța și aplică la program.

Fundația Comunitară Prahova implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Ploiești


”La Fundația Comunitară Prahova, lucrăm zi de zi la firul ierbii, alături de oamenii cu inițiativă pentru a transforma ideile bune în soluții concrete.

ÎIdentificăm cele mai importante probleme din comunitate, căutăm oamenii pasionați de munca lor, îi susținem financiar și cu expertiză pentru a duce la îndeplinire soluțiile propuse pentru nevoile din comunitate./p>

În cei 8 ani de activitate am susținut 165 de proiecte județene și 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare și am ajutat 9 cazuri medicale cu suma totală de 1.326.725 lei împreună cu 75 de companii și fundații naționale și 1.000 de donatori individuali.”

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Ploieștiul?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Ploiești și aplică la program.

"Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun.


”Misiunea noastră este să construim încredere în comunitate, să sprijinim inițiativele locale și să realizăm conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.

FCTM mobilizează resurse de la companii și indivizi pe care le direcționează în comunitate sub formă de fonduri pentru proiecte, situații de criză, cazuri medicale sau burse, prin care o comunitate poate să se dezvolte sau să rezolve o problemă.

Conectăm oameni cu aceleași interese și pasiuni stimulând astfel inițiative noi și parteneriate în comunități diverse. Mobilizăm și aducem laolaltă locuitorii în jurul unor subiecte importante pentru ei și pentru comunitate (Științescu, Timotion, Talk the Walk).

Conectăm resursele cu nevoile din comunitate. Oferim donatorilor consiliere filantropică propunându-le proiectele/inițiativele care se potrivesc cel mai bine cu misiunea și crezul lor.

Viziunea noastră are la bază comunități conștiente, conectate, întreprinzătoare, incluzive și solidare."

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Timișoara?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare și aplică la program.

Dragi comunități,


În toți anii de când implementăm proiecte comunitare am câștigat o certitudine: binele se întâmplă atunci când om cu om pune umărul și contribuie la schimbările pe care le așteaptă. E putere în a face lucrurile să se întâmple. De mai bine de 7 ani am văzut cum se transformă locurile și oamenii atunci când pun la un loc idei și fapte. Știm care sunt provocările dar și bucuria când vedem schimbarea. Credem că atunci când se implică și se apropie, comunitățile pot să crească durabil prin propriile forțe. Venim către voi cu încrederea că vom face lucruri de fond pentru un loc așa cum vi-l doriți. Pentru că noi, oamenii de fond, credem în oameni. Credem în voi.

Rămâneți cu ochii pe noi să descoperiți câte un nou capitol din această poveste a schimbării în comunități.

#EchipadeFond a Fundatiilor Comunitare

APLICĂ