NOUTĂȚI


Vă ținem la curent cu ce e mai nou în comunitățile de fond

 

Extindem programul în vecinătatea Galați-Braila

Programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, activ deja in 5 orase din țară, se adresează de astăzi și Brăilei. Organizații neguvernamentale, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă, atât din Galați cât și din Brăila, vor putea accesa micro-granturi nerambursabile pentru proiecte ”la firul ierbii” cu implementare în orașul brăilean. Buna desfășurare a programului pe plan local este facilitată de Fundația Comunitară Galați..

Fundația Comunitară Galați va acorda finanțări de 50.000 euro și mentorat celor mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Până la finalul lunii august, are loc prima etapă, bazată pe dialogul și participarea comunității și a administrației locale din Brăila, pentru identificarea provocărilor din comunitate, urmând ca, în luna septembrie, să fie lansat apelul de proiecte și să înceapă activarea de soluții sustenabile și participative. Proiectele vor fi selectate de un juriu neutru și avizat, în baza unor criterii stabilite de Fundația Comunitară Galați. Implementarea proiectelor selectate în urma jurizării vor urma a fi implementate din luna octombrie. La apelul de proiecte se pot înscrie grupuri de inițiativă, ONG-uri și instituții de învățământ atât din Brăila cât și din Galați, condiția fiind ca ideile de proiect să se adreseze comunității brăilene și să fie implementate acolo.

Inițiativa programului vine ca un răspuns pentru nevoile reale ale comunităților în care Lidl activează și o este măsură prin care retailerul își propune să sprijine acțiuni relevante, cu efecte pozitive pe termen lung, în direcțiile strategice de educație și mediu.

”Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi este oportunitatea prin care punem un umăr metaforic, dar semnificativ la dezvoltarea orașului-soră, Brăila, într-un proiect care ne permite să aprofundăm în zona de bună vecinătate și să încurajăm inițiativele comunității în arealul de educație și/sau mediu. Venim alături de ONG-urile și grupurile de inițiativă din Galați și Brăila, cu mini-granturi și mentorare, pentru ca ideile lor să beneficieze de un sprijin real în implementare”, a declarat Simona Mușală, coordonatorul de comunicare al Fundației Comunitare Galați.

Cei din Galați și Brăila interesați să afle mai multe sau să se implice ca aplicanți, voluntari, sau susținători sunt invitați să se înscrie la la newsletter și să țină aproape pe conturile Facebook și Instagram ale programului.

APLICĂ