
Ce înseamnă programul de finanțare la Slobozia?
Prin Fondul pentru un viitor mai bun la Slobozia ne propunem să încurajăm transformarea Parcului Tineretului într-un reper de activare civică pe harta comunității, prin activități educaționale, precum și implicarea tinerilor în viaţa comunităţii prin asumarea unor roluri active care îi responsabilizează şi le oferă, în acelaşi timp, posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod care să îi ferească de atracţii periculoase şi să îi implice în acţiuni pozitive din care au de învăţat.
Ne dorim să creștem capacitatea organizațiilor non-profit din Slobozia și astfel să putem sprijini inițiative cetățenești ce schimbă comunitatea în bine. Căutam proiectele care pun focus pe dezvoltarea abilităților copiilor și tinerilor care îi vor ajuta să se adapteze unei societăți în plină schimbare, cât și echiparea acestora cu un mod de gândire creativ, orientat către soluții.
În perioada de înscriere a aplicațiilor, echipa Fundației Comunitare Prahova va oferi consiliere și mentorat aplicanților, pentru a-și dezvolta ideea într-o propunere de proiect fezabilă, cu potențial de finanțare.
Cine poate aplica

Organizații neguvernamentale
ONG-uri care activează în domeniul educației de minim 1 an.
Etapele programului

01
Apel pentru proiecte
Înscrierea proiectelor are loc în perioada 8 mai - 16 iunie 2024 prin completarea formularului de înscriere. Echipa Fundației Comunitare Prahova va răspunde la întrebările venite de la comunitatea din Slobozia în legătură cu modalitatea de aplicare.

02
Sesiuni de consiliere și mentorat
Pe toată perioada de primire a aplicațiilor, echipa de fond va organiza sesiuni individuale de consiliere și mentorat cu aplicanții.

03
Selecția proiectelor pentru finanțare
Selecția proiectelor va fi făcută în perioada 18 iunie - 4 iulie 2024 de către un juriu independent format din experți în educație, reprezentanți ai mediului de afaceri și persoane active din comunitatea locală. Proiectele selectate vor fi apoi validate pentru eligibilitate, iar în perioada 19 - 31 august vor fi anunțate public proiectele câștigătoare.

04
Implementare
Implementarea proiectelor va avea loc în perioada 1 septembrie 2024 - 15 februarie 2025.

05
Raportare și încheiere program
Toate proiectele finanțate vor trimite raportul final (narativ și financiar) până la 28 februarie 2025.
Calendarul programului

8 mai
Lansare apel de proiecte;
8 mai - 16 iunie
Înscrierea propunerilor de proiecte și sesiuni de incubare


16 iunie
Termen limită pentru transmiterea propunerii de proiect
17 iunie
Preselecția proiectelor pentru jurizare


18 iunie - 4 iulie
Jurizarea proiectelor
5 iulie - 15 august
Precontractarea proiectelor selectate prin jurizare


19 - 30 august
Anunțarea câștigătorilor și contractare
1 septembrie 2024 - 15 februarie 2025
Implementarea proiectelor


1 septembrie 2024 - 15 februarie 2025
Sesiuni de creștere a capacității de implementare a proiectelor
28 februarie
Termen limită pentru depunerea raportului final

Buget
Fondul total disponibil la Slobozia este de 245.000 lei, dintre care 45.000 de lei vor fi alocați pentru inițiative de educație din comunitate, iar 200.000 de lei pentru un proiect de educație ce vizează reabilitarea foișorului și activarea civică a Parcului Tineretului din Slobozia

Ce fel de proiecte susținem
Încurajarea implicării prin voluntariat
Spații comune de socializare și învățare
Dezvoltarea de competențe pentru viitor
Educație STEAM
Educație civică și comunitară
Mici inițiative cetățenești
Educație pentru mediu și sănătate
Direcții de finanțare

Inițiative de educaţie
Microgranturi acordate pe bază de concurs
Așa da
- Educație STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică), artistică și civică care încurajează pasiunea copiilor și tinerilor în aceste domenii prin inițiative ale comunităților;
- Programe care stimulează gândirea creativă, inovativă și artistică prin organizarea diverselor activități recurente ale cluburilor, școlilor și ong-urilor în locuri comunitare;
- Activități educaționale ce vizează renovarea şi amenajarea curţilor unor licee şi colectarea de materiale reciclabile pentru a asigura întreţinerea cu impact pe termen lung;
- Educație -istorică, care activează conștiința comunităților asupra istoriei zonei sau a municipiului, a bogăției multiculturale și identității sale;
- Dezvoltarea de competențe pentru copii și tineri care să asigure adaptabilitate pe piața forței de muncă (precum: gândire critică, rezolvarea problemelor complexe, științe, autonomie în învățare etc), consiliere în carieră, relaționarea dintre părinți – profesori – elevi, vocațională;
- Proiecte care prin educație contribuie la formarea competențelor civice și comunitare
Mai multe detalii despre proiectele pe care le încurajăm se pot găsi în ”Ghidul aplicantului”.
Așa nu
- Proiecte care nu adresează nevoi din comunitatea din Slobozia;
- Proiecte ce implica doar participarea la conferințe sau evenimente;
- Susținerea prin burse a elevilor/profesorilor;
- EAteliere/ activități educaționale punctuale care nu au altă finalitate decât ocuparea timpului, recreative;
- Conferințe, seminarii și ateliere pedagogice care nu urmăresc în mod activ aplicarea ulterioară a celor învățate.
- Proiecte care nu au ca scop principal educația;
- Proiecte de dotare a spațiilor neînsoțite de un program de formare pentru utilizarea acestora și urmărirea aplicării în practică a celor învățate;
- Proiecte care prevăd exclusiv realizarea de platforme digitale sau programe educaționale teoretice;
- Activități care se adresează unor grupuri închise, fără posibilitatea accesului deschis al altor membri din comunitate (ex. grădinițe, școli private);
#Echipadefond la Slobozia

Andreea Belu
Grant ManagerFundația Comunitară Prahova
andreea@fundatiacomunitaraprahova.ro
On the job:
Andreea coordonează programele Fundației, iar rolul ei este de a se asigura de buna implementare a proiectelor prin menținerea legăturii cu beneficiarii programelor oferind suport constant pe toată durata pre și post-contractare.
After job:
Drumețiile montane sau cele cultural-istorice îi satisfac nu doar firea curioasă și dinamică, ci îi sporesc conexiunea și aprecierea față de mediul înconjurător.

Raluca Iancu
Coordonator ComunicareFundația Comunitară Prahova
comunicare@fundatiacomunitaraprahova.ro
On the job:
Om de comunicare, cu pasiune și interes pentru zona de social media. Este alături de echipa Fundației de un an și jumătate și se asigură că programele și activitățile Fundației sunt vizibile în comunitate și le promovează printr-o varietate de canale și materiale creative.
After job:
Este pasionată de sport(uri) și îi place să urmărească meciuri sau evenimente sportive. Odată cu activitatea în comunicare, și-a descoperit interesul și pentru fotografie, iar acum îi place să surprindă cu telefonul sau aparatul de fotografiat peisaje și momente din viața de zi cu zi.

Bianca Dăniță
Director ExecutivFundația Comunitară Prahova
bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro
On the job:
Bianca coordonează programele Fundației Comunitare Prahova de aproape 9 ani și lucrează alături de organizațiinon profit și lideri locali la crearea unor noi programe de finanțare.
After job:
Pasionată de grădinărit, Bianca și-a făcut propria grădină cu legume pe balcon. Visează să vadă în fiecare cartier al Ploieștiului mici inițiative cetățenești care rezolvă problemele locale.
#Juriuldefond la Slobozia

Daniela Burlacu
Profesor, președinta Fundației Comunitare Prahova

Daniela Burlacu
Profesor, președinta Fundației Comunitare Prahova

Dana Volosevici
Avocat

Irina Vasile
Profesor, trainer SuperTeach

Gica Dinu
Inspector școlar pentru educație permanentă ISJ Slobozia

Cum vor fi jurizate proiectele la Slobozia?
Selecția proiectelor se va face în trei etape:
1.Preselecția inițială a aplicațiilor este realizată de echipa Fundației Comunitare Prahova, în funcție de criteriile formale de eligibilitate.
2.Selecția proiectelor va fi făcută de un juriu independent, care va evalua proiectele în baza criteriilor de evaluare descrise în Ghidul aplicantului
3.Proiectele selectate în urma jurizării vor intra în etapa de precontractare, în cadrul căreia Fundația Comunitară Prahova va solicita organizațiilor o serie de documente suplimentare pentru verificarea eligibilității pentru finanțare. În urma acestei etape, proiectele eligibile sunt declarate câștigătoare.
Află mai multe despre etapele de selecție și criteriile de jurizare din „Ghidul Aplicantului” disponibil mai jos.
Cum și unde aplici pentru Slobozia
Înscrierea proiectului se va face prin completarea documentelor detaliate în secțiunea "Documente de aplicare" de mai jos și încărcarea lor în formularul de la adresa https://forms.gle/zNH5vHvzQ4gmJJbBA.
Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 16 iunie 2024, ora 23:59.
Pe lângă documentele de aplicare, dacă proiectul propus este selectat în urma jurizării, în etapa de precontractare se vor solicita și o serie de documente adiționale pentru verificarea eligibilității aplicantului. Mai multe detalii în ”Ghidul aplicantului”.


Documente de aplicare
Mai jos găsești toate documentele necesare pentru a înscrie un proiect.
Informații pentru aplicare:
Documentele necesare pentru aplicare:
- Formularul de aplicare;
- Bugetul Proiectului;
- Graficul Gantt (calendarul de activități);
- Declarație de eligibilitate a coordonatorului de proiect.
- Declarație de eligibilitate reprezentant legal.
- CV-ul coordonatorului de proiect;
În 24h veți primi o confirmare a înregistrării complete a aplicației voastre. Pentru întrebări legate de aplicație sau de confirmarea înregistrării:
Andreea Belu, Manager Proiecte, Fundația Comunitară Prahova
Email: andreea@fundatiacomunitaraprahova.ro
Telefon: 0758 302 235