E timpul pentru schimbări de fond în comunitatea ta


Pentru a cincea ediție consecutivă, Lidl România și Federația Fundațiile Comunitare din România continuă să susțină cele mai bune soluții locale la provocări din educație, dând startul la finanțări nerambursabile în 4 orașe noi.

Începând cu 8 mai, pot aplica pentru granturi nerambursabile ONG-uri din Brăila, Slatina, Slobozia, și Sovata. Valoarea totală a granturilor oferite de Lidl România în cele patru comunități este de peste 980.000 de lei.

În fiecare din cele 5 orașe implementarea este coordonată de o fundație comunitară cu experiență. Află mai multe despre fundația comunitară care îți va fi parteneră și despre cum poți accesa finanțarea pentru Brăila, Slatina, Slobozia sau Sovata de pe pagina corespunzătoare orașului tău.

Dacă vrei să te implici în comunitatea ta, dar orașul tău nu este unul dintre orașele de fond din ediția aceasta, ține aproape. Vom completa harta programului și sperăm că vom ajunge și în orașul tău de curând.

Fundația Comunitară Galați implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Brăila


Fundația Comunitară Galați s-a dedicat dezvoltării comunitare de mai bine de 8 ani. Acest lucru a fost posibil datorită colaborării cu peste 100 de companii, prin implementarea, mentorarea și gestionarea a aproape 200 de inițiative civice, atât proprii, cât și în parteneriat cu organizații non-profit din Galați, Brăila și Constanța. Aceste inițiative, care au însumat peste 2 milioane de lei investiți în comunitate, au cuprins o gamă largă de domenii - de la educație pentru sănătate și protecția mediului, la implicarea civică și dezvoltarea spațiilor comunitare.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Brăila prin educație?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Brăila și aplică la program.

Fundația Comunitară Vâlcea implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Slatina


Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 17 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să conecteze fonduri, oameni și inițiative cu scopul de a impacta pozitiv mediul comunitar. Misiunea fundației este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase care caută să-și rezolve problemele, în care oamenii se implică, caută soluții împreună și luptă pentru drepturile lor, învață din greșeli, transformând nevoile în oportunități pentru fiecare copil, tânăr, adult și senior.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Slatina?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Slatina și aplică la program.

Fundația Comunitară Prahova implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Slobozia


Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășoară, unește resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susține proiecte inovative, care transformă județul într-un loc în care oamenii își doresc să trăiască. În cei 10 ani de activitate, Fundația a susținut sute de proiecte județene și zeci de burse, a implementat zeci de proiecte comunitare și a ajutat zeci de cazuri medicale cu suma totală de peste 1 milion de euro, împreună cu zeci de companii și fundații naționale și mii de de donatori individuali.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Slobozia?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Slobozia și aplică la program.

Fundația Comunitară Mureș implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Sovata


Fundatia Comunitara Mures își propune îmbunătățirea vieții locuitorilor din județul Mureș. Bazele Fundației Comunitare Mureș au fost puse de un grup de nouă tineri care și-au dorit ca împreună să reușească să implice companiile, oamenii, dar și tinerii din oraș în dezvoltarea comunității în care trăiesc. Fundația mobilizează resurse din comunitate (prin sponsorizări, donații, evenimente caritabile etc), oferind companiilor și oamenilor oportunitatea de a contribui cu resurse pentru comunitate, pentru a răspunde nevoilor identificate local și a finanța inițiative locale ale ONG-urilor, liderilor comunitari sau altor persoane cu inițiativă.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Sovata?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Sovata și aplică la program.