E timpul pentru schimbări de fond în comunitatea ta


Pentru a patra ediție consecutivă, Lidl România și Federația Fundațiile Comunitare din România continuă să susțină cele mai bune soluții locale la provocări din educație și mediu, dând startul la finanțări nerambursabile în 5 orașe noi: Râmnicu-Vâlcea, Râșnov, Miercurea-Ciuc, Suceava și Timișoara.

În ediția aceasta programul are două runde de aplicare. Astfel începând cu 15 iunie, pot aplica pentru unul dintre granturile nerambursabile ONG-uri și grupuri de inițiativă din Râmnicu-Vâlcea, Râșnov și Timișoara, urmând ca din 20 iulie să fie deschisă runda doi de aplicare pentru Miercurea-Ciuc și Suceava. Valoarea totală a granturilor oferite de Lidl România este de peste 1.225.000 de lei.

În fiecare din cele 5 orașe implementarea este coordonată de o fundație comunitară cu experiență. Află mai multe despre fundația comunitară care îți va fi parteneră și despre cum poți accesa finanțarea de pe pagina corespunzătoare orașului tău.

Dacă vrei să te implici în comunitatea ta, dar orașul tău nu este unul din cele 5 orașe de fond, din ediția aceasta ține aproape. Vom completa harta programului și sperăm că vom ajunge și în orașul tău de curând.

Fundația Comunitară Brașov implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Râșnov


Fundația Comunitară Brașov este o organizaţie care dezvoltă filantropia şi iniţiativa comunitară din judetul Braşov prin acordarea de finanţări către proiecte locale din diverse domenii: educaţie, social, protecţia mediului, cultură, protecţia animalelor, revitalizare urbană etc. Fondurile sunt strânse de la donatori sau companii locale şi, în funcţie de interesele acestora, sunt oferite sub formă de finanţări, burse sau sprijin direct către organizaţii non-guvernamentale locale sau grupuri de iniţiativă.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Râșnov?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Râșnov și aplică la program.

Fundația Comunitară Iași implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Suceava


Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Suceava?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Suceava și aplică la program.

Fundația Comunitară Mureș implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Miercurea Ciuc.


Fundatia Comunitara Mures este o institutie locala care mobilizeaza resurse din comunitate si le canalizeaza catre nevoi identificate in comunitate, contribuind la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor dintr-o zona geografica specifica - judetul Mures.

Fundatia utilizeaza mecanisme diverse pentru a mobiliza resurse din comunitate (sponsorizari, donatii, evenimente de atragere de fonduri, donatii salariale, marketing comunitar, etc.), oferind oportunitatea sponsorilor si donatorilor de a directiona resursele proprii catre acele zone si domenii care sunt de interes pentru acestia si pentru comunitate. Pe baza acestor resurse, fundatia finanteaza initiative locale propuse de organizatii nonprofit, lideri comunitari, persoane talentate. In acelasi timp, fundatia identifica in mod activ nevoi ale comunitatii, stimuland angajamentul donatorilor si formarea de parteneriate pentru abordarea acestora.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Miercurea Ciuc?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Miercurea Ciuc și aplică la program.

Fundația Comunitară Vâlcea implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Râmnicu Vâlcea


Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să conecteze fonduri, oameni și inițiative cu scopul de a impacta pozitiv mediul comunitar. Misiunea fundației este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase care caută să-și rezolve problemele, în care oamenii se implică, caută soluții împreună și luptă pentru drepturile lor, învață din greșeli, transformând nevoile în oportunități pentru fiecare copil, tânăr, adult și senior.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Râmnicu Vâlcea?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Râmnicu Vâlcea și aplică la program.

Fundația Comunitară Timișoara implementează "Fondul pentru un viitor mai bun în comunități" în orașul Timișoara


Fundația Comunitară Timişoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 5 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 182 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fctm.ro.

Vrei să fii și tu printre cei care transformă Timișoara?

Descoperă detaliile despre programul de finanțare din Timișoara și aplică la program.

Dragi comunități,


În toți anii de când implementăm proiecte comunitare am câștigat o certitudine: binele se întâmplă atunci când om cu om pune umărul și contribuie la schimbările pe care le așteaptă. E putere în a face lucrurile să se întâmple. De mai bine de 7 ani am văzut cum se transformă locurile și oamenii atunci când pun la un loc idei și fapte. Știm care sunt provocările dar și bucuria când vedem schimbarea. Credem că atunci când se implică și se apropie, comunitățile pot să crească durabil prin propriile forțe. Venim către voi cu încrederea că vom face lucruri de fond pentru un loc așa cum vi-l doriți. Pentru că noi, oamenii de fond, credem în oameni. Credem în voi.

Rămâneți cu ochii pe noi să descoperiți câte un nou capitol din această poveste a schimbării în comunități.

#EchipadeFond a Fundatiilor Comunitare

APLICĂ