Cine suntem?


O comunitate care activează comunități

Suntem oameni pentru oameni și împreună transformăm comunitățile locale.


Oameni din 6 fundații comunitare și o federație, oameni de afaceri, voluntari.

Am dezvoltat Fondul pentru un viitor mai bun în comunități mizând pe rețelele de oameni implicați pe care le-am construit în timp, pe ONG-uri cu experiență, și pe dorința mediului privat de a susține transformarea societății. Noi, oamenii de Fond, venim alături de oamenii din comunitate pentru a le da puterea și capacitatea să-și pună în practică inițiativele. Dacă ne unim forțele, putem transforma locul în care trăim într-un veritabil ”acasă”.

#Parteneri de fond

FFCR


Federația “Fundaţiile Comunitare din România” (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile, capabile să evolueze împreună, prin implicarea diferiților actori locali.

FFCR și membrii săi cred în implicare concretă pentru rezultate palpabile, cu generozitate chibzuită și pasiune pentru binele comun.

LIDL


Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei Lidl. Orientată spre dezvoltarea durabilă a României, compania caută soluții care să răspundă nevoilor reale ale comunităților în care activează și sprijină acțiuni relevante cu efecte pozitive pe termen lung.

Promisiunea pe care Lidl o face comunității este să contribuie la un viitor mai bun pentru societate și mediu, lucrând responsabil în toate domeniile sale de activitate.

#Fundațiile de fond

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități


Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program de finanțare administrat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat de 6 Fundații Comunitare din Brașov, București, Cluj, Iași, Oradea și Galați.

Suntem o echipă care crede că dezvoltarea sustenabilă se construiește prin implicarea fiecărei comunități în parte. De aceea investim cunoștințe, energie și resurse financiare în inițiativele locale din mediu și educație. Nu amploarea proiectelor contează, ci impactul pe care îl au. Căci laolaltă au puterea să transforme societatea pe termen lung.

Pe 8 iulie am dat startul pentru înscrierea proiectelor. Află cum poți activa schimbări de fond în comunitatea ta la secțiunea APLICĂ.

APLICĂ