Cine suntem?


O comunitate care activează comunități

Suntem oameni pentru oameni și împreună transformăm comunitățile locale.


Oameni dintr-o rețea de fundații comunitare și o federație, oameni de afaceri, voluntari.

Am dezvoltat Fondul pentru un viitor mai bun în comunități mizând pe rețelele de oameni implicați pe care le-am construit în timp, pe ONG-uri cu experiență, și pe dorința mediului privat de a susține transformarea societății. Noi, oamenii de Fond, venim alături de oamenii din comunitate pentru a le da puterea și capacitatea să-și pună în practică inițiativele. Dacă ne unim forțele, putem transforma locul în care trăim într-un veritabil ”acasă”.

#Parteneri de fond

FFCR


Federația “Fundaţiile Comunitare din România” (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România. Cu un număr în continuă creștere, fundațiile comunitare contribuie la construirea de comunități generoase, incluzive și durabile prin implicarea diferiților actori locali.

FFCR și membrii săi cred în implicare concretă pentru rezultate palpabile, cu generozitate chibzuită și pasiune pentru binele comun.

LIDL


Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei Lidl. Orientată spre dezvoltarea durabilă a României, compania caută soluții care să răspundă nevoilor reale ale comunităților în care activează și sprijină acțiuni relevante cu efecte pozitive pe termen lung.

Promisiunea pe care Lidl o face comunității este să contribuie la un viitor mai bun pentru societate și mediu, lucrând responsabil în toate domeniile sale de activitate.

#Fundațiile de fond

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități


Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program de finanțare ajuns la a II-a ediție, administrat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin rețeaua fundațiilor comunitare.

Suntem o echipă care crede că dezvoltarea sustenabilă se construiește prin implicarea fiecărei comunități în parte. De aceea investim cunoștințe, energie și resurse financiare în inițiativele locale din mediu și educație. Nu amploarea proiectelor contează, ci diferența pe care o fac pentru comunitatea cărora li se adresează. Știm că laolaltă aceste schimbări au puterea să inspire și să transforme cu impact.

Află cum poți activa schimbări de fond în comunitatea ta la secțiunea
APLICĂ.

APLICĂ