NOUTĂȚI


Vă ținem la curent cu ce e mai nou în comunitățile de fond

 

Cinci proiecte selectate pentru finanțare prin Fondul pentru un viitor mai bun în Buftea

În urma evaluării celor 12 aplicații primite după Incubatorul de proiecte, juriul Fondului a selectat pentru finanțare cinci proiecte. Cele cinci proiecte selectate vor primi finanțare în valoare totală de 237.500 lei și vor fi implementate până în luna martie 2021.

BufKids. Lumea se deschide, proiect al Asociației Hercules, finanțat cu un buget de 70.000 lei

În contextul pandemiei, Asociația Hercules va transforma centrul de zi BufKids într-un centru de educație online și offline, care să ofere celor 50 de copii vulnerabili din Buftea cu care lucrează șansa de a-și continua educația și de a nu rămâne în urmă. Pe lângă after-school, ateliere educaționale și de socializare, consiliere psihologică, copiii care nu au acces la tehnologie acasă, vor găsi la BufKids o clasă dotată cu tablete/ laptopuri conectate la internet, imprimantă, videoproiector. În activitățile de dezvoltare pentru copii, Asociația Hercules își propune să-i implice pe părinți și pe câțiva dintre profesorii de la școală.

Laboratorul verde Buftea, proiect al Asociației CSR Nest, finanțat cu un buget de 50.500 lei

Este un proiect-pilot care va contribui la îmbunătățirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a două grădini urbane recreativ-terapeutice, utilizând resursele din comunitate, în spiritul economiei circulare. Grădinile vor fi amplasate lângă Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov și Clubul Pensionarilor din Buftea și vor reutiliza apa pluvială pentru irigarea grădinilor, precum și resturile vegetale, transformate în compost, ca fertilizator pentru plante. Locuitorii bufteni se vor familiariza cu grădinăritul urban, cu colectarea deșeurilor compostabile și utilizarea compostului ca fertilizant natural. Implicarea în creșterea acestor grădini și frecventarea lor vor conduce la dezvoltarea unui nou spirit comunitar în oraș.

Mă educ pentru viitor, proiect al Asociației Rubik, finanțat cu un buget de 47.000 lei

Proiectul își propune să creeze o comunitate de învățare cu 40 de elevi din Buftea, pe care îi va susține cu ateliere, cursuri și o tabără urbană pentru dezvoltarea unor competențe pentru viitor și instrumente pe care le pot folosi atât în procesul de învățare zilnic din cadrul școlii, dar și ulterior în viața de adult. De asemenea, echipa proiectului vizează formarea a 30 de cadre didactice pentru utilizarea la clasă de metode și instrumente alternative non-formale de învățare care să le ajute să susțină cursuri într-o manieră experiențială, practică și să poată ajuta mai departe dezvoltarea acestor competențe de viitor în rândul copiilor.

Resursele viitorului, proiect al Junior Achievement România, finanțat cu un buget de 40.000 lei

Proiectul promovează educația pentru economie circulară și utilizarea responsabilă a resurselor în rândul elevilor de gimnaziu și liceu din Buftea, prin dezvoltarea unui model hybrid learning, cu resurse ITC minime și adaptabil unui spectru larg de posibilități de învățare: sincron (la școala sau în online) și asincron (resurse digitale interactive, cu feedback imediat). 200 de elevi de gimnaziu și liceu din Buftea și profesorii lor vor avea acces la kit-uri educaționale cu conținut practic și interactiv pe teme de mediu și resurse pe care să le poată folosi în sistemul hibrid de învățare, iar 50 dintre ei vor participa la Digital Innovation Camp, unde, sub îndrumarea profesioniștilor, își folosesc creativitatea și cunoștințele dobândite pentru a găsi și propune soluții concrete și inovatoare pentru o problemă reală de consum și reintroducere în circuitul economic din Buftea.

Și eu pot, ajută-mă să reușesc, proiect al grupului de inițiativă ”Împreună pentru că ne pasă!”, finanțat cu un buget de 30.000 lei

Proiectul își propune să ofere consiliere vocațională, modele de meserii și experimentarea acestor meserii pentru 50 de elevi de gimnaziu și liceu cu cerințe educaționale speciale sau care provin din medii vulnerabile, pentru a le crește șansele de a-și continua școala și apoi de integrare pe piața muncii. Activitățile vor aduce împreună copiii, părinții și o parte dintre profesorii lor, precum și profesioniști care să le povestească copiilor despre meseriile lor, să le demonstreze cum se fac și să lucreze cu ei dacă sunt interesați să încerce. Grupul de inițiativă este format dintr-un consilier vocațional și profesor de sprijin, un asistent social și o persoană implicată activ în activități de educație/terapie prin artă pentru copii cu CES.

Proiectele finanțate au fost selectate de un juriu format din:

  • Cristina Hanganu ,Director Comunicare & CSR, Lidl Romania.
  • Traian Brumă, Learning Architect, co-fondator Universitatea Alternativă
  • Marinela Panaite, jurnalistă, fondatoare Asociația Dream Project, organizator comunitar la Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff.
  • Mihai Toader Pasti, co-fondator și General Manager la EFdeN, co-fondator energiaTa
  • Robert Nagy, Director Centru Cultural Buftea

APLICĂ