Ce facem?


Investim în comunități solidare
și în soluții de educație și mediu

Sprijinim soluții in educaţie care formează minți, cresc valori și să construiesc vise


Educația nu se rezumă doar la manualele școlare. Educația este cea mai bună pregătire pentru viitor. Susținem solutiile de educație alternativă, spiritul civic, mințile curioase. Poate fi vorba de metode noi de învățare, spații alternative, de educația prin artă, despre dezbateri sau orice alt mod de a a fi mai pregatiți ca indivizi și comunitate.”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” susține inițiativele de educație care răspund creativ și sustenabil la provocările locale întâmpinate în orașele de fond..

”Viitorul omenirii este în clasa mea, azi”


- I. Welton Fitzwater

Sprijinim soluții pentru mediu, pentru un ”acasă” mai verde și mai curat


Cu toții ne dorim în orașele noastre aer mai curat și mai mult verde. Administrația are nevoie și de tine ca să pună în practică tot ce s-ar putea face pe aspecte de mediu. Un spațiu verde în jurul blocului sau o grădină pe terasa unei clădiri… totul începe cu o sămânță de idee și o mână de oameni cu inimă pentru comunitate și natura. ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” susține inițiative, din comunitate, pentru comunitate, care rezolvă problemele locale de mediu. Împreună avem grijă de natură, pentru ca și natura să aibă grijă de noi.

”Natura nu e un loc de vizitat. E ”acasă”


- Gary Synder

Care este mecanismul?


”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” este un program coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl România și implementat prin rețeaua fundațiilor comunitare.

Fiecare fundație oferă finanțări de 245.000 Lei în comunitate și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local.

Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.

Schimbări de fond la îndemână

Mai mult verde
Educație prin artă
Grădini urbane
Teorie în practică
Citit pe iarbă
Acces la tehnologie
Mai multă umbră
Educație ecologică (sau în natură)
APLICĂ